Deputatul PSD Radu Vasilică şi Armand Chiriloiu, directorul Direcţiei Silvice Argeş, un cuplu toxic ce trebuie ejaculat urgent din viaţa publică!

0
360

În peste 20 de ani de presă n-am scris decât de vreo trei ori despre deputatul PSD Radu Vasilică. De fiecare dată, doar după ce s-a trezit vorbind ca proasta-n târg la şedinţele Biroului Permanent Judeţean despre subsemnatul…

Când Radu Vasilică a devenit soţul Irinei Nicolescu, fata colonelului SIE Petrică Nicolescu şi totodată nepoata lui Constantin Nicolescu, singurul preşedinte adevărat al PSD Argeş, am fost şocat. Fata era mult peste ce merita profesoraşul Radu Vasilică. Am cunoscut-o, i-am cunoscut familia şi am considerat căsătoria o mare greşeală. Dar totuşi, cum nu sunt consilierul marital al familiei Nicolescu, mi-am văzut naiba de treabă şi n-am dezvoltat subiectul nici în public, nici în privat.

Când Radu Vasilică a ajuns preşedinte la TSD Argeş, în urma unei şedinţe penibile în care delegaţii au fost supuşi unor presiuni oribile şi au fost cumva obligaţi să voteze un individ arogant şi plictisitor, pe care majoritatea nu-l văzuseră niciodată şi îl cunoşteau din auzite ca fiind nepotul (şi finul) preşedintelui Nicolescu, nu m-am amestecat. Până la urmă, laşii n-au decât să-şi ducă crucea dacă nu sunt în stare să voteze cu cine vor ei, nu cu cine li se spune!

Când Radu Vasilică a ajuns deputat am spus public că va fi decepţia secolului pentru PSD Argeş. Că e o nulitate care nu va face nimic, pentru că nu este în stare de nimic. Ba chiar i-am spus lui Constantin Nicolescu că, dacă n-ar fi finul lui, l-aş desfiinţa pe profesoraşul ajuns protejatul „familiei regale” argeşene.

Ulterior s-a dovedit că am avut dreptate. În Parlament, Radu Vasilică a fost poreclit de colegi „deputatul necunoscut”. În plen şi la comisii era prezent sporadic, fiind un fel de Crin Antonescu al PSD, fără calităţile ultimului.

În viaţa personală, dezastru. A înşelat-o pe Irina cu cine s-a nimerit. Uneori, cred că atunci când se îmbăta, îşi înşela şi dreapta cu stânga. Şi reciproca! A rămas antologic faptul că, băut bine la Balul „Ancheta”, deputatul Vasilică şi grupul său de futaci o tot înghesuiau şi o bulăneau pe o doamnă dintr-o comună limitrofă în văzul tuturor! Absolut dezolantă privelişte pentru un parlamentar, cadru didactic universitar şi soţ!

Radu Vasilică a fost, ani buni, protectorul lui Armand Chiriloiu, capul de la Direcţia Silvică Argeş. Tot Vasilică este cel care l-a numit practic în funcţie pe adjunctul lui Armand, Cătălin Podea, deşi acesta era membru PNL şi mulţi social-democraţi au protestat cu tărie. Degeaba, fiindcă Vasilică pusese ochii pe o cabană pe Transfăgărăşan, iar expertul Podea o evaluase… aşa cum trebuie!

Şi poate că tot nu l-am fi transformat pe Radu Vasilică în subiect de presă dacă nu ar fi pierdut orice urmă de bun-simţ. Dacă nu ar fi scăpat hăţurile complet, cum s-ar spune! Pentru că, din nefericire pentru el, deputatul PSD Radu Vasilică a devenit în ultimii ani un golan. Un golan cu un limbaj de derbedeu, pe care şi l-a asumat public. Le-a spus, textual, colegilor noştri de la „Jurnalul de Argeş” că ei îl „muşcă de cur pe Chiriloiu”, l-a numit cretin pe Oliver Ioniţă, cel pe care Armand Chiriloiu l-a reclamat la Parchet pentru a-i anula un titlu de proprietate (chiar în favoarea deputatului!), plus alte şi alte ieşiri de netolerat.

Deputatul Radu Vasilică şi Armand Chiriloiu, directorul DS Argeş, sunt un cuplu toxic. Sunt doi indivizi fără scrupule, pe care opinia publică argeşeană îi detestă. Relaţia dintre ei a făcut posibil dezastrul din Pădurea Trivale, protecţia parlamentarului a făcut posibilă rămânerea în funcţie a lui Chiriloiu deşi un raport al Corpului de Control al ministrului propune, încă din 2017, destituirea lui de urgenţă.

Din acest moment, deputatul Radu Vasilică devine parte a campaniei noastre de presă. Va răspunde şi el în faţa organelor abilitate ale statului pentru implicarea lui ilegală în susţinerea grupului condus de Chiriloiu, pentru prăduirea cabanei de pe Transfăgărăşan şi pentru multe altele.

Până atunci însă, vă vom prezenta mâine noi dovezi irefutabile despre celebrul modus operandi al lui Armand Chiriloiu, individ care, atunci când un demnitar este pe cai mari, se grăbeşte să şi-l oblige cu fel de fel de servicii şi cadouri.

Chiar aşa, cine oare este persoana, importantă, trebuie să recunoaştem, care şi-a serbat ziua la cabana silvică de la Mozacu? O fi plătit, poate dovedi asta, sau a beneficiat de generozitatea interesată a lui don Armando? Discutăm mâine!

D.M.D.

Lasa un raspuns