Deputatul Mircea Drăghici – duşmanul numărul unu al PSD Argeş şi adversarul din umbră al vârfurilor mediului de afaceri argeşean!

0
263

Că Mircea Drăghici este un traseist la capitolul echipă am stabilit săptămâna trecută! De la Constantin Nicolescu la Victor Ponta, de la Victor Ponta la Liviu Dragnea, Mircea Drăghici şi-a transferat loialitatea imediat ce protectorul lui din acel moment a pierdut puterea!

Cât timp s-a limitat la postura de băiat de trupă, Drăghici a fost relativ inofensiv. Un blat acolo sub privirea îngăduitoare a celui care l-a luat de la şaibă şi l-a făcut politruc, o consultanţă cu nişte primării pe ceva mărunţiş (ajunsă deja celebră!), ulterior un salariu pentru soţie de la Bruxelles (consilier al europarlamentarului Daciana Sârbu), toate manţocăriile ăstea ar fi trecut cumva neobservate.

Numai că, atunci când săracul ajunge bogat, când mecanicul ajunge deputat şi, ulterior, chiar staroste peste lovelele PSD, lucrurile au toate şansele să scape de sub control. Şi… chiar au scăpat!

Mircea Drăghici nu este un om de echipă. N-a fost niciodată aşa ceva. Este un individ obsedat de putere şi control, obsesii care îşi au izvorul într-o serie de frustrări care i-au marcat copilăria, adolescenţa şi începutul carierei profesionale. Fără a mai vorbi aici de prima căsătorie…!

În ultimii patru ani, deputatul Drăghici a fost în spatele multor numiri controversate făcute în numele PSD Argeş. Numiri care însă au fost decise împotriva voinţei conducerii organizaţiei judeţene! Numiri care au dus la preluarea unor instituţii extrem de importante de către persoane fidele nu PSD, ci deputatului Mircea Drăghici, trezorierul PSD la nivel naţional şi omul care li se lăuda tuturor ce bun prieten este el „cu Liviu”.

Să amintim aici cazul lui Mihai Vrânceanu, numit şef la RAR Argeş în locul lui Nicolae Albu, candidatul susţinut de PSD! A fost prima lovitură dată de Drăghici colegilor de partid, primul pas pe calea organizării unui grup de putere cu care putea controla judeţul şi nu numai.

În timpul guvernului tehnocrat, Mircea Drăghici l-a tăiat cu mâna lui de pe listă pe fostul prefect Mihai Oprescu atunci când s-au negociat numărul şi numele prefecţilor PSD care vor fi păstraţi în funcţie! O lovitură dată de deputat partidului său, având ca unic motiv o dorinţă de răzbunare nejustificată!

A urmat Bogdan Gorunescu, şeful de la Direcţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, şi el numit în funcţie la influenţa lui Mircea Drăghici, în detrimentul propunerii oficiale a PSD, Marius Pârvu!

Nici Jandarmeria Argeş n-a fost o redută prea puternică pentru Mircea Drăghici. Deputatul şi-a instalat aici un fidel în persoana colonelului Gheorghe Lupescu, un ofiţer superior autoritar şi superdescurcăreţ. Măcar în acest caz a nimerit un om serios, căruia noi nu avem nimic să-i reproşăm!

Poate cea mai parşivă mişcare făcută de Drăghici împotriva colegilor săi din PSD Argeş este însă impunerea lui Dumitru Braia la şefia DGFP Argeş, sabotând însăşi decizia unanimă a Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei social-democrate, decizie prin care s-a stabilit că funcţia îi va reveni lui Lucrețiu Tudor, unul dintre cei mai valoroşi tineri din partid. Care ocupa deja funcţia cu titlu provizoriu!

Şi ar mai fi câteva exemple, dar cred că s-a lămurit toată lumea. Mircea Drăghici îşi făcea propriile jocuri în Argeş, beneficiind pe plan naţional de avantajul apartenenţei la cercul oamenilor de încredere ai ex-preşedintelui Liviu Dragnea şi pe plan judeţean de indolenţa senatorului Şerban Valeca!

Şi totuşi, de ce dorea deputatul Mircea Drăghici să aibă oamenii săi în mai toate funcţiile cheie din judeţ? De ce? Pentru că fostul trezorier urmărea nu doar bani şi influenţă, ci şi putere!

În zilele următoare, pe www.ziaruldearges.ro vom prezenta cum funcţiona echipa Drăghici, un adevărat grup infracţional organizat care îşi propusese să exercite presiuni asupra mediului de afaceri argeşean, presiuni care să determine oameni de afaceri de top ai judeţului să intre în siajul deputatului de la Curtea de Argeş.

Este vorba despre oameni de afaceri din construcţii, din turism etc. asupra cărora s-au făcut presiuni inadmisibile într-un stat de drept!

Clica lui Mircea Drăghici s-a crezut atât de puternică la un moment dat încât a întocmit un calendar operaţional care l-a vizat, printre alţii, şi pe cel mai celebru, puternic şi respectabil om de afaceri din Argeş. Acesta urma să fie ţinta unor atacuri ale instituţiilor statului controlate de trupa Drăghici, coroborate cu puternice atacuri mediatice din partea unor derbedei de presă, de genul unui venetic cretin de la Cluj folosit de familia Drăghici pentru a-şi populariza dejecţiile!

La un moment dat, atacul asupra magnatului era organizat în cel mai mic detaliu, pionul principal comunicându-i altei persoane din grup: „Aştept doar OK-ul de la Şefu’ să dau drumul la treabă!”.

Poate inventăm noi, domnu’ deputat? Sau poate băiatul ăla făcea nasoale de capul lui, fără să ştiţi? Credeţi că ar funcţiona o astfel de apărare penibilă? Adică un nimeni în drum ar fi avut curajul să atace un om de afaceri căruia Argeşul îi datorează mii de locuri de muncă, investiţii de multe zeci de milioane de euro, o etică în afaceri ireproşabilă etc. etc. fără protecţia… trezorierului PSD?

Vom reveni! Cu dezvăluiri explozive!

D.M.D.

Lasa un raspuns