Deputaţii PSD Nicolae Georgescu şi Nicolae Velcea au contribuit decisiv la avizarea negativă a lui Marcel Vela pentru funcţia de ministru de Interne

0
118

Ieri, România a asistat năucită la o mascaradă pusă în scenă de PNL. A fost vorba de audierea în Parlament a unei părţi dintre miniştrii Cabinetului Ludovic Orban 2, cabinet PNL pe care liberalii au anunţat deja că nu vor să-l voteze!

Având în vedere că prima zi i-a adus în Parlament pe cei mai slabi miniştri liberali – Florin Câțu (Finanţe), Marcel Vela (Interne), Costel Alexe (Mediu) şi Nicolae Ciucă (Apărare) – senatorii şi deputaţii s-au dezlănţuit cu întrebări care mai de care mai tăioase menite să scoată în evidenţă incompetenţa miniştrilor în cauză. Lucru care s-a şi realizat, Vela şi Alexe primind aviz negativ de la comisiile care i-au evaluat.

Printre cei care l-au încolţit pe Marcel Vela, unul dintre cei mai slabi miniştri de Interne pe care i-a avut România postdecembristă, se numără şi deputaţii argeşeni Nicolae Georgescu şi Nicolae Velcea, ambii de la PSD.

Deputatul Nicolae Georgescu i-a cerut ministrului să prezinte stadiul procesului de reorganizare din Ministerul de Interne, cu date concrete privind numărul posturilor care vor fi restructurate şi al persoanelor care îşi vor pierde locurile de muncă. I-a mai solicitat ministrului Vela, care nu scapă niciun prilej să se laude cu faptul că el are ca prioritate lupta împotriva clanurilor de interlopi, să menţioneze o singură măsură luată împotriva acestor clanuri!

La rândul său, deputatul Nicolae Velcea l-a întrebat pe ministrul Marcel Vela care era urgenţa în cazul deja celebrei OUG care reglementa modul în care pot fi conduse trotinetele electrice. Şi, de asemenea, i-a cerut ministrului de Interne să răspundă dacă este de acord cu reducerea de buget al ministerului şi cu restructurările anunţate deja de ministrul de Finanţe Florin Câțu.

Din nefericire pentru democraţia parlamentară din România, ministrul Marcel Vela n-a răspuns concret la niciuna dintre întrebări, fapt care a fost taxat la finalul audierii de către deputatul Nicolae Georgescu, parlamentarul felicitându-l ironic pe ministru pentru faptul că a înţeles să nu răspundă la nicio întrebare! Mai mult, deputatul argeşean i-a cerut ministrului de Interne să spună dacă la votul de învestire a guvernului va vota în favoarea „marilor realizări” cu care s-a lăudat permanent în faţa comisiei sau va vota, din postura de senator, împotriva guvernului din care face parte.

În continuare ministrul Marcel Vela n-a răspuns nimic… A zâmbit oarecum tâmp şi a părăsit lucrările comisiei, alături de fostul puşcăriaş Traian Berbeceanu, consilierul său personal.

D.M.D.

Lasa un raspuns