Deputata Simona Bucura-Oprescu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor

0
289

Deputata Simona Bucura-Oprescu l-a interpelat pe ministrul Transporturilor pe tema Autostrăzii Piteşti-Sibiu

simonaDeputata Simona Bucura-Oprescu a făcut o interpelare pe adresa ministrului Transporturilor, Iulian Matache, privind construcţia Autostrăzii Piteşti-Sibiu. Fiind vorba despre un obiectiv major pentru Argeş şi pentru România, deoarece acest tronson va lega, practic, zona de est a ţării şi chiar România însăşi de Europa Occidentală, interpelarea are drept scop evaluarea stadiului în care se află proiectul. Textul interpelării este următorul:
“Din păcate, deşi de ani de zile se vorbeşte despre acest proiect, paşi concreţi nu s-au făcut decât în ultima vreme, însă şi acum lucrurile sunt neclare. În acest sens, solicit informaţii concrete despre:
– situaţia actuală a proiectului;
– când anume va fi gata revizuirea studiului de fezabilitate;
– când vor începe efectiv lucrările;
– când va fi finalizată investiţia;
– din ce fonduri va fi realizată investiţia;
– cu ce buget va contribui Guvernul României.
Nu trebuie uitat că Autostrada Piteşti-Sibiu este cerută cu insistenţă de Automobile Dacia SA, care are uzina de construcţii maşini în Mioveni, deoarece o infrastructură adecvată ar reduce foarte mult costurile de transport ale societăţii. De asemenea, construcţia Autostrăzii Piteşti-Sibiu ar duce la o dezvoltare a sectorului turistic în zona de nord a Argeşului, în Vâlcea şi în Sibiu, iar transportatorii ar avea, de asemenea, o rută mai scurtă şi mai directă, deci mai eficientă din toate punctele de vedere, pentru a trece dintr-o parte în alta a Carpaţilor. Tocmai de aceea consider că proiectul Autostrăzii Piteşti-Sibiu este poate cel mai important privind infrastructura din ultimii ani şi trebuie să fie tratat ca atare.
Vă rog, în consecinţă, să-mi furnizaţi informaţiile solicitate în cel mai scurt timp”.
D.M.D.

Lasa un raspuns