Deputat RE:START Andrei Gerea: Să facem tot ceea ce este posibil pentru ca în România să nu se ajungă precum în Spania sau Italia, unde doctorii au ajuns în ipostaza de a selecta cine poate trăi și nu!

0
88

Suntem avertizați de către experții din țara noastră, inclusiv membri ai Grupului de suport tehnico-științific și ai Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, că în perioada următoare va urma o escaladare a cazurilor infecțiilor cu noul Coronavirus COVID-19 în țară.

În primul rând, România trebuie să se concentreze pe asigurarea protecției și sănătății personalului medical, pentru că vorbim de oameni specializați, care ne tratează pe noi toți.

Avem deja două spitale de stat (și sper să nu mai apară încă unul privat după cazul de la Medlife) unde pacienții au infectat personalul medical. Nu ne permitem ca personalul medical să fie îmbolnăvit de pacienți care nu spun adevărul și pentru că nu sunt luate măsuri de precauție!

Trebuie să asigurăm protecția și sănătatea personalului MAI care este, zi de zi, pe stradă.

Trebuie să ne asigurăm că viețile cetățenilor sunt protejate și, în paralel, să ne asigurăm că România nu va intra într-o criză economică profundă.

Fac un apel către autorități! Să facem tot ceea ce este posibil pentru ca în România să nu se ajungă precum în Spania sau Italia, unde doctorii au ajuns în ipostaza de a selecta cine poate trăi și nu. Unde doctorii sunt nevoiți, din cauza suprasolicitării sistemului medical, să deconceteze de la aparate persoanele în vârstă, pentru a da o șansă la viață celor tineri.

Israelul se pregătește și achiziționează câteva mii de aparate de ventilat!

În aceste condiții, pentru a nu ajunge în situații dramatice, contabilizând solicitările medicilor și, în același timp, măsurile luate în alte țări, lansez un apel către Guvernul României:

  1. Să asigure de urgență suplimentarea echipamentului de protecție COMPLET pentru personalul medical din unitățile medicale, cel de pe ambulanță și chiar pentru medicii de familie. Având în vedere că nu se știe cât va dura pandemia, cu siguranță că soluția ideală ar fi chiar să asigurăm un stoc consistent.
  2. Achiziționarea suplimentară de kit-uri (aparate și teste) pentru o testare în masă împotriva coronavirus.
  3. Sprijinirea companiilor autohtone care pot fabrica sau doresc să retehnologizeze linii de producție pentru a fabrica echipament de protecție, material dezinfectat și chiar aparatură.
  4. Sprijinirea accelerării reluării activității la Institutul Cantacuzino.
  5. Alimentație, consiliere psihologică și medicală pentru persoanele în vârstă singure pentru a limita ieșirea acestora din casă.
  6. Alimentație, consiliere psihologică și medicală pentru persoanele cu probleme medicale sau handicap.
  7. Preluarea/ colaborarea cu spitale private care pot asigura servicii de internare și tratare a pacienților cu COVID-19 și pregătirea logistică și a personalului din timp pentru a face față cazurilor.
  8. Efectuarea de controale la toate spitalele publice și private pentru a stabili cu exactitate cine și în ce condiții poate trata pacienți infectați cu COVID- 19. În primă fază, în județele în care s-a raportat un număr mare de infectări. În urma raportului întocmit, să se ia măsurile necesare.
  9. În contextul răspândirii noului tip de coronavirus personalul medical din județele cu numărul cel mai mare de infectați, trebuie suplimentat cu medicii și asistentele din județele în care s-a raportat un număr mic de pacienți confirmați. Acest lucru se poate reglementa prin detașarea personalului medical pe o perioadă determinată în zonele cele mai afectate.

Iar pentru cetățeni reiau același apel: Haideți să stăm în casă cât mai mult timp, pentru că numai așa putem reduce riscul de a ne îmbolnăvi. Ieșiți din casă doar pentru situații speciale, pentru procurarea alimentelor sau pentru mers la muncă.

Lasa un raspuns