Ziarul de Arges

Deputat PSD Nicolae Georgescu: Principala problemă a economiei, pentru care trebuie găsite soluții, este deficitul comercial

România se află încă destul de departe față de statele europene cele mai performante, dar avansează cu pași rapizi. Economia noastră, în ciuda mesajelor negative promovate de unii nostalgici după comunism și rusificare, este în creștere în clasamentele care definesc mărimea și competitivitatea unei economii în Europa.

Avem și probleme. Una dintre ele se numește 𝐝𝐞𝐟𝐢𝐜𝐢𝐭 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐜𝐢𝐚𝐥. „Economia creşte peste potential, consumăm mai mult decât producem, cererea este mare, iar oferta sub cerere, ceea ce antrenează creşterea importurilor”, comentează economiștii.

Aproximativ 90% din deficit este provocat de produsele chimice, materiile prime şi produsele alimentare. Practic, actualul și viitorul guvern trebuie să stimuleze masiv producția în aceste domenii.

Astăzi, îl chestionez pe ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe acest subiect. Săptămâna viitoare, îl voi întreba pe cel al Economiei.

Corect ar fi fost să încep cu prim-ministrul Ciucă, dar dumnealui nu prea răspunde la întrebări .

Exit mobile version