Deputat PSD Nicolae Georgescu: Inconștiența ministrului Sănătății poate ucide … Acestuia nu îi pasă de pacienți și taie din orele de dializă!!!

0
39

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis să le taie orele de tratament bolnavilor.

Motivul? Ordin cu ,,dedicație”… Solicitarea expresă a trei centre private de dializă! În plus, pacienții cu insuficiență renală cronică vor putea fi asistați de la distanță de medici, iar numărul asistentelor care supraveghează dializa va fi diminuat drastic…

Am să încep semnalul transmis către guvernanți printr-un mesaj pe care l-am primit și care m-a impresionat…

,,Eu sunt unul dintre cei care făceau dializă de trei ori pe săptămână! Nu îi lăsați să ne omoare…”!

Imediat l-am liniștit pe domnul care mi-a scris și am început să culeg informații suplimentare, mai ales că auzisem de noua gafă a ministrului Sănătății!

Așadar, totul a început după ce trei centre private de dializă au solicitat și au obținut de la ministrul Tătaru schimbarea reglementărilor legale și a protocoalelor de tratament. Astfel, numărul ședințelor de dializă va fi redus de la trei pe săptămână, la doar două, iar cele cinci ore de dializă se vor reduce la 3,5 ore.

Motivația ar fi legată de faptul că astfel se reduce riscul de îmbolnăvire în rândul personalului medical…

,,Vrăjeală”… Însă o “vrăjeală” care va avea cu siguranță consecințe negative, deși pe domnul Tătaru și pe colegii dumnealui chiar nu îi interesează!

O să detaliez, deoarece imediat am cules informații de la specialiști ai domeniului.

Domnilor guvernanți, domnule Tătaru, prin dializă se elimină din organism reziduurile şi fluidele pe care rinichii nu sunt capabili să le elimine. De asemenea, dializa are rolul de a menține echilibrul organismului, corectând nivelurile diferitelor substanţe toxice din sânge.

Domnilor, atenție!, fără dializă, toţi pacienţii cu insuficienţă renală completă ar muri din cauza acumulării toxinelor în circuitul sanguin.

Așadar, decizia voastră este total greșită! Este una care sună dur, dar este adevărat: va condamna mulți pacienți la moarte!

Printre altele, în ordinul de ministru apar noutăți ce vor aduce mari probleme după punerea în aplicare: ,,În centrele de dializă din zonele cu deficit de personal, pe perioadă determinată, supravegherea ședințelor de dializă se poate realiza cu un număr mai mic de asistenți medicali pe tură, respectiv 1 post la 5 aparate pe o tură. În scopul prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 a pacienților dializați, durata ședinței de dializă poate scădea până la 3,5 ore, dar și frecvența sesiunilor de hemodializă de la trei ședințe la două ședințe pe săptămână, doar la pacienții care pot tolera un astfel de regim,în funcție de patologia asociată”.

Mai exact, domnul Tătaru a luat o decizie cu “dedicație” de la trei centre private, iar astfel se taie din numărul de ședinte, din orele de tratament ale bolnavilor, dar și din numărul asistentelor ce asistă la aparate!

E clar că ordinul de ministru este unul ,,sinucigaș”, care va pune reale probleme în rândul pacienților!

Domnilor, trebuie să înțelegeți că persoanele care fac dializă fac acest lucru pentru a trăi!

Așadar, renunțați imediat la acest ordin și nu vă mai jucați cu viețile persoanelor dependente de dializă!

Lasa un raspuns