Deputat PSD Nicolae Georgescu: Guvernele europene sunt cu oamenii, Ludovic Orban cu Băncile!

0
142

Aseară, după ce a sărit în apărarea băncilor sale mult îndrăgite, Ludovic Orban, premierul izolat de problemele oamenilor, a primit zeci de mesaje furioase din partea românilor. Îl redau pe cel mai clar:

Deși știu că nu vă veți deranja să citiți mesajele, să vă fie rușine pentru că v-ați permis sa luați repede apărarea băncilor și să nu vă gândiți absolut deloc la oamenii de rând, care se gândesc cu groază la ziua în care trebuie să plătească rata. De unde??! Dintr-un șomaj de 1000 de lei??! V-am votat cu tot sufletul și toată încrederea mi-am pus-o în dumneavoastră. Am vorbit cu familia, i-am rugat să vă ofere o șansă. Și dumneavoastră ce faceți? Plângeți de mila băncilor! Mor oameni, domnilor! Murim, și la propriu și la figurat.”

Asta simt foarte mulți români pentru că datorită mass-media ei văd cum guvernele altor state europene au luat măsuri, în primul rând pentru cetățeni și au transformat băncile în parteneri, nu în executori.

În SUA, Marea Britanie și în Japonia guvernele iau în considerare un venit de bază temporar pentru cetățeni.

Franța a decis amânarea plății taxelor și a contribuțiilor sociale pentru angajați și acordarea de garanții de stat pentru creditarea companiilor.

Grecia interzice concedierile și va plăti 800 de euro, în aprilie, cetățenilor care nu pot merge la lucru.

Și exemplele pot continua.

CONCLUZIA: Guvernele europene cu oamenii, Orban cu Băncile!

Lasa un raspuns