Deputat PSD Nicolae Georgescu: Deși liderii PNL ne-au anunțat că am depășit pandemia, situația cazurilor din Argeș devine dramatică!

0
93
  • Care sunt explicațiile? Dar soluțiile?

Din păcate, zilnic creşte numărul de cazuri COVID-19 în România. Iar situaţia este greu de controlat în Argeş, judeţul care în ultima perioadă conduce în clasamentul îmbolnăvirilor.

În aceste condiții, liderii PNL – cei care au anunțat că datorită guvernării s-a depășit pandemia – acum ridică din umeri, specialiștii caută explicații, iar greul pică pe autoritățile locale – cele care se luptă 24h/24 cu numărul mare de pozitivi!

Să începem cu liderii PNL, în special din Argeș, cei care de curând anunțau faptul că pandemia a trecut datorită guvernării și măsurilor luate de aceștia. Exact ca un făcut parcă, tocmai de atunci a început o adevărată explozie de cazuri. Atât la nivel național, cât, în special, la nivel județean.

În acest fel, situaţia a devenit greu de controlat în Argeş.

De apreciat au fost autoritățile locale, cele care s-au luptat cu virusul pe toate fronturile. Odată prin eforturile supraomenești în cazul spitalelor aflate în subordine (cel mai bun exemplu venind de la Mioveni), iar a doua oară prin cheltuielile privind activitățile întreprinse pentru prevenirea răspândirii virusului.

Deși meritele au fost atribuite altora…

Imediat, specialiștii, căci pe ei ne bazăm în astfel de situații, au început să caute explicații, dar și soluții pentru numărul mare de îmbolnăviri, în special din Argeș.

Într-adevăr, una din explicații, așa cum transmite Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, este legată de cazurile disparate pe teritoriul județului care arată o transmitere în localiate și nu localizată într-un stabiliment anume. Iar când totul este dispersat, este mai dificil să controlezi și să limitezi răspândirea bolii.

Iar una dintre soluții poate fi legată de testarea în masă – așa cum personal am cerut încă de la debutul pandemiei! O alta poate fi legată, după cum spun și specialiștii, de medicii de familie – cei care ar trebui să facă apel la pacienții de pe listele lor, astfel încât dacă apare o persoană cu afecțiuni respiratorii să fie trimisă pentru a fi testată.

Așadar, explicații și soluții se găsesc, însă cine să le pună în practică în Argeș?

Directorul DSP Argeș, pensionarul medic-militar, tocmai a dezertat!

În aceste condiții, nu sunt deloc de acord cu vina aruncată pe autorități, deoarece acestea, deși au fost amăgite că vor primi sprijin, totul a rămas la stadiul de promisiune!

Apoi, mesajul prin care autoritățile locale sunt sfătuite să ceară empatie, nu este corect – mai ales când lideri ai PNL-ului susțin că guvernul actual ne-a trecut cu brio de pandemie!

În plan județean, dar și național, așteptăm soluții concrete, deoarece numărul cazurilor crește zilnic, iar locurile din spitale aproape că s-au epuizat în cele mai multe dintre acestea!

Lasa un raspuns