Deputat PSD Nicolae Georgescu: Ambulanțierii ies în stradă! Domnule Iohannis, de acest lucru are România nevoie acum⁉

0
45

Însuși președintele României, Klaus Iohannis declara, în gura mare, că guvernul acordă stimulente financiare celor din linia întâi, în timpul epidemiei de Covid-19! Acum însă, chiar PNL – partidul de suflet al președintelui – a contestat legea la CCR!Încă din start am lăudat acordarea stimulentului financiar pentru personalul medical din linia întâi! Bineînțeles că acest stimulent trebuia acordat și în continuare pentru tot personalul ce intră în contact cu pacienții pozitivi!

Cu privire la acest lucru însă, deși situația din România este tot mai critică de la zi la zi privind numărul pozitivilor, al deceselor etc, guvernanții au găsit de cuviință să atace la CCR legea prin care se acordă acest stimulent financiar. Recent, Guvernul României a contestat la Curtea Constituţională, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020, care aproba acordarea stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei pentru categorii ale personalului medical implicat în combaterea coronavirusului.

La aflarea veștii, pe bună dreptate, ,,Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa” din România a luat atitudine și anunță proteste în stradă!

,,Personalul operativ din Serviciile Publice de Ambulanţă este pregătit să reacţioneze prin acţiuni de protest la nivel naţional în urma gestului Guvernului României de a contesta la Curtea Constituţională a României, o lege adoptată în Parlamentul României, din anumite motive, fără ca înainte de dezbaterile parlamentare să accepte o discuţie cu reprezentanţii serviciilor de ambulanţă pe linie sindicală, respectiv conducerea Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România pe această temă”, transmite, printre altele, organizația sindicală!

Așadar, domnule Iohannis, respectiv domnilor guvernanți, ați dezamăgit complet personalul operativ de intervenţie din Serviciile Publice de Ambulanţă din România prin contestaţia depusă la Curtea Constituţională.

Țin să vă reamintesc însă faptul că modificările OUG 43 şi 64 au fost realizate de Parlament, cu scopul de a include personalul din serviciile de ambulanţă printre beneficiarii stimulentului de risc.

Personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă a intervenit în cazuri suspecte sau confirmate cu COVID-19 și trebuie, așadar, să beneficieze de stimulentul de risc, având în vedere specificul activităţii de teren şi lipsa testării în toate cazurile la care au intervenit serviciile de ambulanţă, pe perioada stării de urgenţă, respectiv a stării de alertă.

În final, țin să lansez și un apel către conducerea Curţii Constituţionale a României de a nu admite sesizarea Guvernului României de neconstituţionalitate a amendamentelor din Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2020.

Lasa un raspuns