Deputat Aurel Bălășoiu: ,,Oare siguranța alimentară a românilor nu este importantă?”

0
20

Guvernului Cîțu nu îi pasă de producătorii autohtoni, este concluzia deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.

,,Lipsa politicilor de susținere a producătorilor autohtoni a făcut ca România să depindă de importurile de alimente și produse agricole.

În plus, și pe fondul majorării necontrolate a prețurilor la energie și carburanți, prețurile alimentelor sunt în continuă creștere.

Conform datelor oficiale, România cumpără masiv produse alimentare din străinătate, iar în premieră cei mai mari zece importatori de la noi au adus în ţară marfă de un miliard de euro.

Produsele de bază s-au scumpit în ultimul an, iar experții din industrie spun ca tendința va continua. Iar puterea de cumpărare a românilor se erodează tot mai mult.

În piață deja se vorbește despre o creştere medie de 8-10% a preţurilor în următoarele 3 luni, iar, la fel ca în cazul energiei, Guvernul asistă pasiv.

Oare siguranța alimentară a românilor nu este importantă?

Sau contează mai mult jocurile de putere din interiorul partidelor de guvernământ și dintre acestea?“, declară Aurel Bălășoiu.