Defrişările a sute şi sute de hectare de pădure seculară au îngropat credibilitatea primarului Ionel Dulamă de la Rucăr: PSD n-a obţinut decât 38,68% la alegerile prezidenţiale!

0
60

În comuna Rucăr, Klaus Iohannis a obţinut 1.720 voturi (61,31%), în timp ce Viorica Dăncilă doar 1.085 voturi (38,68%). De ce? Pentru că, exact cum v-am spus, primarul Ionel Dulamă este perceput ca un individ care a tolerat defrişările înspăimântătoare pe care le-au comis mulţi dintre apropiaţii săi!

Datorită nouă este deja celebru cazul celor 158 brazi marcaţi ilegal de către Ocolul Silvic Codrii Verzi în vara lui 2017, la comanda unui apropiat al primarului Ionel Dulamă. Am salvat brazii in extremis, am făcut presiuni pentru ca Garda Forestieră şi Primăria Rucăr să-şi facă datoria, dar n-am reuşit să determinăm tragerea la răspundere a celor vinovaţi!

Garda Forestieră Ploieşti a întocmit, că n-a avut încotro, Raportul de Control nr. 8008/7.07.2017, document care a fost transmis Parchetului de pe Lângă Judecătoria Câmpulung. Dosarul penal format în cauză, 1570/p/2017, a fost închis în data de 15 noiembrie 2018, dată la care Parchetul pomenit a emis o ordonanţă de clasare a plângerii Gărzii Forestiere Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 297 alin. 1 C.Pen. de către Ocolul Silvic Codrii Verzi! Fireşte că cei de la gardă n-au atacat ordonanţa de clasare şi totul s-a stins aşa cum trebuia!

După cum se vede, cel care a dat comanda de marcare şi care se pregătea să taie şi să valorifice brazii nici n-a fost vizat de plângerea penală a celor de la Garda Forestieră Ploieşti! Nici cei de la Primăria Rucăr nu l-au deranjat cu nimic…

În cazul altor 14 hectare defrişate complet în perioada 2013-2014, în zona Rucăr-UP Râuşor, U.A. 56A, nu s-a mai putut face, din păcate, nimic! Totul a fost tăiat şi  valorificat chiar sub ochii celor de la Primăria Rucăr care ne-au răspuns în mod oficial că pe ei nu-i mai interesează ce se întâmplă cu o suprafaţă de pădure din moment ce a fost pus cineva în posesie!

Iată însă că pe rucăreni îi interesează! Iar cineva, mare şmecher astăzi, va deveni şomer de lux din vară! Tic-tac tic-tac tic-tac!

D.M.D.

Lasa un raspuns