Dead Man Walking! Zombiul politic Florin Frătică revine în politică la conducerea cadavrului politic Partidul Mişcarea Populară!

0
351

Frunzuliţă de cicoare, curva-i curvă până moare…! Aşa spune un proverb din bătrâni, un proverb care i se potriveşte ca o mănuşă  lui Florin Frătică, renumitul penal de la Bradu care deunăzi se „confesa”, la cerere, într-o publicaţie de renume, că nu se poate lăsa de politică. Aşa cum, spunem noi, o damă de moravuri uşoare nu se poate lăsa de curvăsăreală.

E clar că perioada de început a lui Frătică în ale politichiei a lăsat urme adânci în conştiinţa sa infracţională, obişnuindu-l cu câştigul facil, din pix. În acea perioadă de tristă amintire pentru brădeni, din postura de primar, omul direcţiona o parte importantă din bugetul local către propriile buzunare. Aruncând cu praf în ochii brădenilor şi invocând, ca pretext al prăduielilor, ridicarea unor construcţii faraonice, cel mai adesea inutile sau, în cel mai fericit caz, mult supraevaluate în comparaţie cu nevoile lor reale.

Pierderea primăriei în 2016 a fost ca o lovitură de baros pentru el, mai ales că a venit la pachet cu două sejururi prelungite la puşcărie. De atunci, faptul că a devenit un nimeni cu acte (şi cu cazier!) l-a determinat să facă totul pentru a reveni în prim-planul politicii argeşene. Şi, evident, la robinetul banilor publici ai comunei Bradu!

Aşa stând lucrurile, fostul deţinut de drept comun Florin Frătică se laudă că acum este numărul doi în organizaţia judeţeană a PMP Argeş, un partid care nu a intrat în Parlament în 2020 şi care acum se zvârcoleşte într-o agonie politică interminabilă.

După ce şi-a promovat inutil consoarta la alegerile parlamentare din 2020 pe lista electorală a PMP Argeş, unde fostul preşedinte Cătălin Bulf şi-a asumat această candidatură din motive obscure, dar consistente, Florin Frătică încearcă acum să convingă drojdia electoratului argeşean, zonă de unde obţine de obicei voturi, că el încă mai are ceva de spus în politică.

Face asta încurajat fiind de faptul că, deşi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, a reuşit totuşi, inexplicabil, să fie achitat în alte dosare penale, deşi vinovăţia lui era vizibilă de la o poştă. Mai mult, după nişte încadrări juridice inexplicabile ale unor procurori, o serie de alte dosare nici măcar n-au mai ajuns în instanţă, lucru care ridică serioase suspiciuni şi merită o investigaţie amplă din partea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie!

Dar trebuie precizat că o parte din activitatea infracţională a lui Florin Frătică este încă în cercetare şi, pe bună dreptate, tragem nădejde că, în sfârşit, se va face dreptate şi că puşcăria îl va determina, o dată pentru totdeauna, să stea departe de politică! Şi, pe cale de consecinţă, de banii brădenilor la care i-a rămas, pare că pentru totdeauna, gândul!