De cat sex ai nevoie pentru a fi fericit?

0
337

         de_cate_ori_Sa_faci_Sex_pentru_a_fi_fericit Il iubim si ne hranim cu el. Ne potolim poftele trupesti si ne stingem instinctele ori de cate ori avem ocazia. Si avem si cu cine. Si totusi, de cat sex ai nevoie pentru a fi fericit? Se pare ca oamenii de stiinta au gasit raspunsul la aceasta intrebare.

Daca ar fi sa ii credem pe cuvant pe cercetatorii americani, sexul o data pe saptamana este suficient pentru a te face fericit. Nu e nevoie sa fiti dezamagiti acum, caci vine si explicatia: “Desi sexul mai frecvent este asociat cu o mai mare fericire, acest lucru nu aduce satisfactie daca are o frecventa mai mare de o data pe saptamana. Descoperirile noastre sugereaza ca este important sa mentii o conexiune intima cu partenerul, dar nu trebuie sa faci sex in fiecare zi, atata timp cat se mentine aceasta legatura”, a afirmat Amy Muise, psiholog si post-doctorand la universitatea Toronto-Mississauga.

sex_cupluTimp de 40 de ani, cercetatori americani au efectuat studii la care au participat peste 30.000 de americani, cu varsta de peste 30 de ani. Psihologul Amy Muise a analizat, impreuna cu mai multi colegi, datele obtinute in cadrul acestor studii si au reusit sa demonteze mitul conform caruia pentru a fi fericit trebuie sa faci cat mai mult sex. Potrivit acesteia, corpul uman nu este construit astfel incat sa facem sex cat mai des si, in plus, raporturile sexuale frecvente ne determina sa ne plictisim mai repede de partener, intervine rutina aia de care se tem mai toate cuplurile.

Studiile americane au mai demontat si alte cateva mituri legate de sex. De exemplu, s-a constatat ca este gresit sa credem ca barbatii se gandesc la sex mai tot timpul si ca, in viata lor, sexul joaca rolul principal. In realitate, atat pentru femei, cat si pentru barbati, sexul este la fel de important. In plus, se pare ca a face dragoste cu persoana iubita te implineste mai mult decat un salariu mare.

Acum nu stiu daca veti fi de acord sau nu cu americanii in ceea ce priveste sexul doar o data pe saptamana. Personal cred ca pentru a fi fericit ar trebui sa faci ce-ti place, cu cine iti place si de cate ori iti place. Poate chiar mai mult de o data pe saptamana, de ce nu?!

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns