De-acum poti face scoala de soferi online! Vezi aici mai multe detalii!

0
496

Lucrurile nu pot fi mai simple de atat! De-acum poti face scoala de soferi online!

scoala_de_soferi_onlineIndiferent daca ai carnet de conducere si vrei doar sa fii la curent cu noul cod rutier sau daca nu ai permis, daca iti doresti sa cunosti legislatia, atunci articolul acesta cu siguranta te va interesa.

Cum epoca  moderna ne-a daruit telefoane performante, este suficient daca iti doresti carnetul de conducere sa cauti in Android Play orice aplicatie iti doresti, doar pe baza unui cuvant cheie. Astfel, analizand aplicatiile pe tema soferi, iata mai jos cateva aplicatii foarte utile atat pentru viitorii soferi, cat si pentru cei ce doresc a fi la zi cu legile in domeniu sofat.

O aplicatie foarte utila este “ Scoala Auto”, prezentata  sub 3 aspecte importante:

 • Codul rutier.

Avantaje: nu trebuie sa fiti logat la internet  pentru a avea acces la aceasta aplicatie. Imediat ce ati instalat-o, o puteti accesa ori de cate ori aveti nevoie. Iti ofera de asemenea posibilitatea de a da cautare rapida pentru a aobtine o anumita informatie.

Codul rutier ne prezinta regulamentul pentru aplicare OUG 195/2002 republicata  privind circulatia pe drumurile publice , actulizata prin OUG nr 63/2006.

 • Indicatoare rutiere

Aceasta categorie are 8 subcapitole  cu cele 7 tipuri  de indicatoare, iar cel de-al 8 lea prezinta panouri aditionale. Fiecare indicator este prezentat prin plansa sa, descrierea fiind urmata de prezentarea indicatorului.

 • Chestionare auto

Pentru inceput trebuie sa specifici in ce categorie de examinare te incadrezi : B, B1 sau Tr. Un chestionar cuprinde 26 de intrebari simuland examenul real. Pentru a trece testul trebuie sa asiguri raspunsul corect la minim 22 de intrebari, pe durata a 30 de minute.

Odata inceput testul, fiecare intrebare iti ofera 3 variante de raspuns : A, B sau C. Dupa ce am marcat raspunsul dorit apar 2 taste de validare: trimit raspunsul (daca sunteti sigur pe raspunsul dat)  sau raspund mai tarziu (daca nu sunteti sigur, puteti reveni asupra intrebarii, pe masura timpului ramas dupa ce ati parcurs cele 26 de intrebari). Dupa ce ati trimis raspunsul, aplicatia va afisa daca ati raspuns corect sau nu.

Intrebarile mai grele sunt insotite si de explicatii, odata trimis raspunsul.

Fiecare test realizat de cate o  persoana poate fi salvat, astfel vizualizand un top al scorurilor obtinute la testele efectuate.

Aceasta pare a fi cea mai complexa aplicatie pentru doritorii de permis de conducere .

O alta aplicatie printre cele mai simple, de altfel,  este “Scoala de soferi care, odata instalata iti ofera informatii despre:

 • Codul Rutier structurat pe 10 capitole , iar fiecare capitole iti ofera articolele necesare a fi invatate.
 • Indicatoare rutiere . Aici apare poza indicatorului insotit de descriere .Aceasta parte de indicatoare este structurata in 9 subcapitole : indicatoare de avertizare (51 la numar), de intersectie , de prioritate, de interzicere/restrictie, etc.
 • Chestionare auto, ce cuprind 26 de intrebari / test.
 • Informatii utile: pucte de amenda, intrebari frecvente, acte necesare, etc.

Iar daca vrei sa iti iei carnetul, afli toate detaliile legate de documentele necesare.

 “Legislatie Rutieraeste o alta aplicatie simpla propusa spre descarcare. Prezinta un meniu usor de urmarit si modern in acelasi timp. Aceasta aplicatie contine informatii despre:

 • Cod Rutier 2015 (OUG 195/2002 reinnoit) ;
 • Regulamentul de aplicare a Codului Rutier;
 • Puncte amenda;
 • Indicatoare si mijloace de semnalizare cu descrierea fiecaruia in parte;
 • Teste din fiecare capitol parcurs. Pentru fiecare intrebare la care ai raspuns gresit primesti explicatia despre cum trebuia abordata problema;
 • Martori de bord prezentati grafic si explicati;
 • Afisarea unui procent de promovabilitate  al cursantilor .

Lasa un raspuns