De acum e mai usor sa obtii un cazier judiciar!

0
705

cazier_judiciarPolitia Romana doreste reducerea birocratiei in sectorul administratiei publice, asa ca vine cu vesti importante pentru cetateni: actele de identitate si dovada platii amenzii de circulatie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecarui inspectorat de politie judeţean, precum si a Politiei Capitalei.

De-acum, atat copia actului de identitate, necesara pentru obtinerea unor documente de la politie, precum cazier judiciar, avize sau atestate, cat si dovada platii amenzii de circulatie, se pot trimite, scanate, online la Politie.

Adresa de mail a fiecarui inspectorat de politie judetean o gasiti pe site-ul www.politiaromana.ro, la sectiunea Politia Romana/Unitati teritoriale.

Acum nu veti mai fi nevoiti nici sa mergeti la posta, nici sa faceti un drum pana la politie pentru depunerea unor banale copii in vederea obtinerii unor acte eliberate de politie. Este suficient sa trimiteti o copie scanata a documentului de identitate la adresa de e-mail a inspectoratului de politie judetean sau al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti. De asemenea, pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicita timbrul fiscal in valoare de 2 lei. Certificatul de cazier judiciar se elibereaza, de regula, pe loc, sau in cel mult 3 zile de la data solicitarii, in situatiile in care cererea este depusa in Romania.

(Sursa: Adevarul)

Lasa un raspuns