Dănuţ Dinu are o viziune economică mesianică pentru Piteşti: un Trump Tower 2! Alo, Salvarea???!!!

0
762

Sincer, a ajuns să-mi fie ruşine că sunt jurnalist. De la dispariţia majorităţii gazetelor tipărite, orice nefericit cu doi neuroni scrie pe internet şi se pretinde ziarist.

Am dat exemple cu sutele. Oameni dilii, cu talent sub genunchiul broaştei, incapabili să înţeleagă noţiuni elementare de administraţie, de economie etc. au ajuns să bulverseze mediul online popularizând toate cretinismele care trec prin căpăţânile seci ale unor vuvuzele politice.

Am citit săptămâna trecută că administraţia Piteştiului, probabil din invidie şi rea-credinţă, refuză să pună în aplicare „un proiect bombă pentru piteşteni”! Ca oricare în locul meu, am fost curios. Intrigat! Când colo, afară era vopsit gardul, iar înăuntru leopardul!

Proiectul bombă („jurnaliştii” l-au numit aşa!) era un cretinism marca Dănuţ Dinu. Ei bine, omul ăla ciudat ajuns în Consiliul Local Piteşti în urma unei legende urbane false (el, poliţistul dedicat cetăţenilor, om ferm, inteligent, apărătorul intereselor celor mulţi, iniţiatorul unor campanii de ajutorare a copiilor, bătrânilor etc.) a delirat din nou. După ce i-a spus emoţionat primarului Ionică, în prima şedinţă a CL Piteşti, că-i mulţumeşte că există, după ce a cerut bătaie cu spumă lângă Prefectură de Sf. Maria, după alte şi alte iniţiative inepte, Dinu a ajuns la concluzia că municipalitatea ar trebui să construiască la Piteşti unul dintre celebrii zgârie-nori de peste Ocean. Şi nu oricare, ci musai un Trump Tower 2! Pentru care, a declarat negru pe alb fostul miliţian, „…bani ar fi destui”. Iar site-ul în cauză i-a ţinut isonul susţinând că primarul Piteştiului „nu are disponibilitatea de a gândi proiecte importante, cu impact economic major pentru comunitate”.

What the fuck!?, cum ar zice Donald Răţoiul, varianta LGBT!

Eu unul, şi probabil ca mine mulţi alţii, mi-am pierdut răbdarea. Cine e bolnav mintal să treacă la perfuzii în cap şi cămaşă de forţă şi să lase gazetăria!

Cum e, mă, ideea ăluia? Un proiect important, cu impact economic major pentru comunitate? Pe bune? Voi ştiam că sugeţi, nu că trageţi pe nas!

Evident, este o idee de rahat, care nu se poate, n-are cum şi nici nu poate fi.

Uite, în câteva rânduri, nişte motive pentru care… nu se poate:

Tot bugetul Piteștiului pe zece ani ar ajunge pentru fundaţia unui Trump Tower (mă refer aici la banii pentru investiţii!).

Primăriile au altă treabă şi alte priorităţi decât imobile comerciale (Piteştiul are nevoie de sute de milioane de euro pentru asfaltări, pentru şcoli, pentru locuinţe sociale, pentru învăţământ etc.).

Familia Trump s-ar sinucide în grup de râs dacă ar auzi ce vrea Garcea!

Nu există în Piteşti spaţii pentru parcări supraterane, darămite pentru un colos de sticlă şi beton de câteva zeci de etaje!

Municipalitatea se împrumută pentru a cumpăra autobuze, iar miliţianul şi jurnalizda visează clădiri cât Casa Poporului!

Nici măcar în Bucureşti o astfel de clădire nu ar fi rentabilă, pentru că nu există puterea de cumpărare necesară pentru ca afacerile derulate să asigure recuperarea într-un timp decent a investiţiei.

Finalizarea unui astfel de imobil ar dura, în România, mult peste 10 ani!

Un proiect faraonic atât de stupid nu ar fi niciodată acceptat de piteşteni.

Acestea fiind spuse, cu toată dragostea, un HAI SICTIR plin de scârbă din partea comunităţii!

D.M.D.

Lasa un raspuns