Dacian Cioloș şi PNL – un parteneriat ticălos împotriva românilor!

0
372

Pentru orice român întreg la cap, actuala confruntare electorală opune două forţe.

În prima tabără sunt PSD şi ALDE, partide care de fiecare dată când au guvernat au arătat prin fapte că le pasă de omul de rând, pe care l-au sprijinit prin creşteri de salarii şi pensii, prin reducerea fiscalităţii etc. Guvernele Adrian Năstase, Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta au înregistrat creştere economică de necontestat, au asigurat creşterea nivelului de trai şi au atras investiţii străine şi fonduri europene consistente.

9-noi-ciolos-pnl-2În cealaltă tabără sunt PNL (PDL) şi USR, partide care sprijină în acest moment o monstruozitate: un guvern de funcţionăraşi de mâna a treia de la Bruxelles şi ONG-işti finanţaţi de magnatul George Soros, guvern ajuns la putere nu prin votul legitim al românilor, ci la presiunea câtorva mii de corporatişti ieşiţi în stradă după tragedia de la „Colectiv”. PNL (PDL) şi USR sunt partide care susţin o nulitate ordinară, Dacian Cioloș, pentru un nou mandat de premier, deşi guvernul condus de acest individ este de departe cel mai slab, mai impotent şi corupt cabinet postdecembrist!

Că este un guvern slab este evident pentru oricine. Zero fonduri europene atrase, zero kilometri de autostradă, zero investiţii majore! Că este un guvern impotent deja nu mai trebuie demonstrat. Zece miniştri au fost daţi afară din Guvern sau au fost obligaţi să demisioneze pentru că s-au dovedit nişte incapabili. Mai mult, Guvernul Cioloș a bifat o premieră mondială: un ministru, Raluca Prună de la Justiţie, a minţit la CEDO cu nesimţire!

9-noi-ciolos-pnl-1Da, e un guvern corupt, pentru că ministrul Energiei, Victor Grigorescu, pretinde că a cedat folosinţa platformei monitoreu.com timp de un an pentru 792.000 lei! Asta deşi site-ul se afla pe locul 50.763 în România, cu 14 vizite zilnice (!), având o valoare estimată de 296 lei la nivelul anului 2015! Grigorescu, la puşcărie!

Da, e un guvern corupt, pentru că ministrul de Interne, Petre Tobă, a fost îndepărtat din funcţie pentru că este cercetat de DNA în mai multe dosare penale.

Da, este un guvern corupt, pentru că Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, în afara faptului că-şi petrece nopţile cu jurnalizda Melania Medeleanu, îşi petrece zilele la Guvern cu foştii săi colegi de ONG pe care i-a făcut demnitari ai statului. La Ponta şi Şova a fost conflict de interese. Aici, chiar dacă DNA se face că plouă, nu poate fi dublă măsură! Plus povestea cu unchiul multimiliardar din industria medicamentelor etc.

Şi aş mai putea da exemple cu nemiluita. Dar nu cred că mai este cazul!

PSD şi ALDE reprezintă garanţia unui viitor în care interesele oamenilor contează. PNL (PDL) şi USR sunt partidele care nu doar că răspund la comenzile unor structuri nedemocratice (ambasade, servicii etc.), dar şi pun mai presus interesele băncilor şi multinaţionalelor în raporturile lor cu cetăţeanul şi, uneori, cu bugetul de stat.

Menţinerea Cabinetului Cioloș după 11 decembrie ar fi un dezastru pentru România. Un premier care se foloseşte de toate pârghiile pentru a bloca creşterea salariilor personalului medical şi a profesorilor este, după umila mea opinie, un TICĂLOS! Mai ales când el, în afara salariului de prim-ministru de circa 3.000 de euro, mai primeşte lunar încă 8.000 de euro de la Uniunea Europeană!

Dan Marius DONOIU

Lasa un raspuns