Dacă iubeşti FC Argeş cu adevărat, atunci trebuie să-l respecţi pe Cristian Gentea!

0
764

Scriu din concediu, pentru că n-o face nimeni şi e păcat. Mare păcat, fiindcă, dacă nu există reacţii cât se poate de articulate, vom pierde noi, pentru că permitem tămbălăul unor boi!

Cristian Gentea a fost înjurat şi huiduit la ultimul meci al FC Argeş. Meci pierdut de alb-violeţi la limită. Ce este în neregulă cu reacţia grupuleţului de suporteri nesimţiţi şi isterici? Cam tot, să ştiţi!

Dacă iubeşti FC Argeş cu adevărat, atunci trebuie să-l respecţi pe Cristian Gentea. Pentru că omul ăsta s-a dat peste cap şi a salvat echipa de la agonie şi a readus-o în prima divizie. În ultimii 3 ani, Cristian Gentea a adus milioane peste milioane de euro pentru FC Argeş. Toate sponsorizările au fost obţinute de actualul primar al municipiului în baza unor relaţii personale de excepţie şi a reputaţiei impecabile de care se bucură în mediul de afaceri argeşean şi nu numai.

Până la Cristian Gentea, Piteştiul n-a ştiut ce înseamnă o administraţie modernă. Tudor Pendiuc a fost o caricatură de edil, îmbrăcat în nişte costume de mascotă de hipermarket, cabotin până la vomă, exponentul unui populism greţos care-l făcea să se costumeze în bucătar de cantină şi să le împartă sarmale piteştenilor de Crăciun.

Cristian Gentea este exact ce avea nevoie Piteștiul. Un manager de excepţie care nu urmăreşte popularitatea, ci eficienţa în actul administrativ. De aceea are rezultate deja vizibile, deşi nu s-a împlinit încă anul din primul său mandat!

Adversarii săi politici au dificultăţi în a-l contesta. Nu merge cu „baronii locali”, nu merge cu „ciuma roşie”, nu merge cu studiile etc. Gentea a terminat „Fizica”, unde a fost şef de promoţie. A plecat de jos, ca simplu fizician la ICN, de unde a urcat pas cu pas până a ajuns director general al REGIEI AUTONOME TEHNOLOGII PENTRU ENERGIA NUCLEARĂ (RATEN)! În acelaşi timp, oponenţii lui din USR vindeau jocuri pe calculator, făceau cafea pe la sediul partidului sau, ca deputatul Ionuț Moșteanu, se chinuiau zadarnic să termine o facultate de duzină!

Asta nu înseamnă că primarul Gentea nu poate fi criticat, contestat sau atacat public. Dar trebuie să existe o justificare, o motivaţie! Nu poţi, dacă te pretinzi suporter, să-l jigneşti folosind un limbaj de mahala pe omul care a salvat echipa pe care tu pretinzi că o iubeşti!

Deocamdată, Cristian Gentea este cel care menţine în Divizia Naţională FC Argeş. Este cel care asigură banii din care sunt plătiţi fotbaliştii şi singurul care se luptă să rezolve problemele echipei.

Să înjuri ca un dobitoc, pretinzând că eşti suporter şi asta te face special şi îţi dă dreptul să fii un cretin agresiv, e totuşi prea mult! Ce aţi făcut voi, derbedeii de serviciu, pentru acest club? Vreţi ca primarul să-şi ia mâna de pe echipă şi să ajungă iar în colaps, aşa cum s-a întâmplat în perioada Constantin Nicolescu-Tudor Pendiuc-Cornel Penescu?

Se insinuează cumva că primarul Cristian Gentea este un soi de dictator care nu poate fi contrazis pentru că ia foc. Nimic mai fals, v-o spune unul care a făcut-o de mai multe ori, iar edilul i-a dat dreptate! Nu doar că nu s-a supărat, ci mereu mi-a mulţumit pentru că i-am spus de fiecare dată ce cred!

Vă spun din nou, pentru municipiul Piteşti, Cristian Gentea este şansa care apare la o generaţie! Va schimba urbea din temelii, va schimba mentalităţile şi va transforma Piteștiul într-un oraş de top. Asta deşi nu are o majoritate în CL Piteşti şi este obligat să recurgă la negocieri complexe. Complicate!

E pentru prima dată când lucrările făcute prost nu se plătesc şi se refac pe banii constructorului, când proiectele greşite ale administraţiei anterioare se modifică din mers în folosul comunităţii (vezi, spre exemplu, cazul Bazinului Olimpic!).

Ecce homo! Tot ce-ar trebui să faceţi voi, martalogii care lătraţi pe stadion şi înjuraţi ca nişte drogaţi în sevraj, este să-l recunoaşteţi şi să-l înţelegeţi. Chiar dacă n-o să vă servească cu sarmale şi mici şi n-o să piardă ore în şir vorbind cu voi despre nimic, ca predecesorii săi, pentru că rolul unui primar este altul!

FC Argeş suntem NOI! Voi? Doar nişte boi!

D.M.D.