Da’ muieti-s posmagii?! Sau de ce e bine sa fii lenes…

0
650

      Ai lenevi in pat cu orele, desi nu esti obosit? Pentru tine miscarea si sportul inseamna a merge pana la cel mai apropiat supermarket doar pentru ca nu ti-a mai ramas nimic de mancare in frigider si parca nu mai ai pofta de aceeasi pizza? O astepti pe mama ca sa iti aduca o cafea sau un pahar cu apa desi bucataria e la 2 metri distanta de canapeaua pe care iti duci tu veacul? Ei bine, afla ca esti un lenes incurabil!

Si daca proverbe si povesti romanesti iti spun ca lenea e un pacat de neiertat (nu neaparat in sens religios, desigur) si ca ai face bine sa te mai urnesti si tu din cand in cand din loc, cercetatorii (ei din nou!) au ajuns la concluzia ca este chiar benefic sa lenevesti. De ce? Veti vedea in cele ce urmeaza.

  1. evolutie_lenes_rasa_umanaLenea inseamna evolutie. Natura ne-a demonstrat ca in lupta pentru hrana si pentru viata, indivizii mai lenesi ies castigatori. Motivul? Este foarte important sa iti conservi energia pentru lucruri importante, caci planificarile si agitatia nu iti aduc prea multe satisfactii. Adica oamenii din epoca de piatra cam asta faceau si iata cat de mult au evoluat!
  2. Se va descoperi candva si un leac impotriva lenei. Pentru unii oameni lenea a aparut ca o mutatie genetica ce le-a afectat si procesul de activitate psihica. Daca s-ar descoperi o pilula-minune, un om lenes caruia i s-ar administra ar simti nevoia sa devina mai activ, sa se puna in miscare.
  3. Lenea ne apropie. Un lenes va cauta intotdeauna alti lenesi cu care sa socializeze. Grupurile sociale se formeaza datorita pasiunilor si preferintelor comune pe care le au membri lor, nu datorita diferentelor dintre ei.
  4. the_godfatherToti suntem la fel de lenesi. Generatia mileniului III are la dispozitie o chestiune fantastica numita Internet, datorita careia acceptam ceea ce ni se ofera, fara a mai cauta sau cerceta. Dormim mai mult, ne uitam la televizor mai des, petrecem mai mult timp pe retele de socializare. Nici gand sa mai citim o carte sau sa avem rabdarea de a urmari un film clasic, precum “Nasul”.
  5. Lenesii schimba lumea! Si nu glumim. Intreaga istorie a progresului a fost dirijata de oameni lenesi, toate inventiile au fost gandite pentru a ne usura existenta. Si daca savantii sunt de parere ca cei ce isi pastreaza camera sau biroul intr-o ordonata dezordine sunt mai inventivi, mai creativi decat cei obsedati de ordine si disciplina, ar fi bine sa-i credem pe cuvant!

Asa ca, dragi lenesi din lumea intreaga, nu va mai lasati criticati de oamenii aia hiperactivi din jurul vostru pentru care o zi inseamna 24 de ore de munca si restul odihna! Fiti mandri de ceea ce sunteti, caci in mainile voastre sta evolutia speciei umane!

 

Redactor: Eva Ionescu

Lasa un raspuns