Cutremur de 5,3 grade in Romania, in aceasta dimineata!

0
251

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs la ora 1.20 şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, revizuirea fiind făcută de la 5,2 cât a fost anunţat iniţial. Cutremurul s-a produs în zona Vrancea la o adâncime de 97 de km şi a fost resimţit în mai multe judeţe din Sud-Est şi în Capitală.

Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul produs în noaptea de marţi spre miercuri în Vrancea a fost resimţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei.

“Cutremurul s-a simţit în Ucraina, Moldova, Bulgaria şi în vestul Turciei. (…) Nu au fost replici. Sunt posibile, dar vor fi mici, de 2, 3, maxim 4 grade. De obicei, la astea mici nu apar, este vorba totuşi de un cutremur mic”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că nu au fost înregistrate apeluri pe numărul unic de urgenţă 112 în urma cutremurului. 

“De la ora producerii cutremurului şi până în acest moment nu s-au înregistrat efecte. Echipajele ISU continuă monitorizarea eventualelor efecte”, potrivit unei informări postate de reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook.

Cel mai puternic cutremur din ultima perioadă a fost înregistrat pe 24 septembrie în Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter, după ce iniţial fusese estimată la 6 şi apoi la 5,6. Seismul a fost resimţit atunci în Capitală, dar şi în multe oraşe din ţară.

(Sursa: Mediafax)

Lasa un raspuns