Curtea de Conturi i-a dat dreptate preşedintelui Cristian Gentea şi a dovedit că „profesioniştii” Primăriei Piteşti fie nu cunosc legea, fie nu vor să-şi facă datoria!

0
165

Săptămâna trecută s-a încheiat, în plan administrativ, cu o ieşire nervoasă de zile mari a preşedintelui Cristian Gentea, cel care conduce PSD Piteşti şi totodată grupul majoritar de consilieri din CL Piteşti.

Gentea i-a solicitat secretarului municipiului Piteşti, Cătălin Călugăru, să-şi motiveze poziţia vizavi de una dintre cele mai recente iniţiative a administraţiei publice locale piteştene:

Legat de problema Asociaţiei <<Campionii Fotbal Club Argeş>> solicit public un punct de vedere oficial al Secretarului Municipiului Piteşti legat de aşa-zisa imposibilitate a finanţării acestei asociaţii prin cotizaţii, sponsorizări, donaţii, aşa cum este stipulat în OUG 26/2000. Peste tot acest lucru este posibil, doar la Piteşti nu!

Domnul secretar mi-a replicat în Consiliul Local că este o dovadă de profesionalism faptul că a solicitat un punct de vedere Curţii de Conturi!!! Practic a întrebat dacă OUG 26/2000 este legală! Nu, domnule secretar, a fi profesionist nu înseamnă să pui mâna pe telefon să-i întrebi pe alţii ca să te acoperi! A fi profesionist înseamnă să pui mâna pe carte, să te pregăteşti continuu, să ştii legea la perfecţie şi să poţi oricând să-ţi asumi responsabilitatea în deplină cunoştinţă de cauză!”.

Presa argeşeană a prezentat, ca de obicei, declaraţiile. Nimeni însă nu s-a obosit să le explice piteştenilor despre ce este vorba în realitate. Care sunt motivele nemulţumirii preşedintelui Cristian Gentea, omul căruia i se datorează, în mare parte, progresul şi modernizarea administraţiei publice piteştene.

Cristian Gentea este unul dintre foarte puţinii oameni politici argeşeni care spun adevărul, chiar şi atunci când acesta ar provoca nemulţumire. A fost SINGURUL care s-a opus creşterii salariilor în administraţia publică locală (la Primăria Piteşti şi CJ Argeş) fără nicio diferenţiere. A explicat, în zadar din păcate, că o creştere salarială trebuie să aibă drept principal obiectiv recompensarea celor eficienţi, celor performanţi, nu să asigure o nivelare salarială ilogică, unde cel care muncea şi avea rezultate şi performanţă nu o va mai face pentru că nu-i va conveni să fie plătit la fel cu cel care stă degeaba, iar cel care „doarme” de fel la serviciu nu va face nimic în continuare, pentru că leafa mare vine oricum, deşi nemeritată!

Tot Cristian Gentea a fost cel care s-a implicat în reorganizarea şi eficientizarea celor patru societăţi controlate de Consiliul Local Piteşti, în salvarea clubului FC Argeş, în impunerea respectării normelor de urbanism în Piteşti etc.

Faptul că este un organizator fără egal l-a ajutat enorm. PSD Piteşti, sub conducerea lui Gentea, a devenit o armată politică. Sunt mii de membri, multe mii de membri, care au câştigat toate alegerile în care electoratul a votat în funcţie de activitatea organizaţiei municipale!

În acest moment, Cristian Gentea are toate motivele să fie supărat. Funcţionari din Primăria Piteşti, persoane plătite cu salarii enorme, nu vor pur şi simplu să-şi facă datoria. Nu vor să-şi asume nicio răspundere, preferând să se ascundă după fel de fel de hârtii şi puncte de vedere.

Secretarul municipiului Piteşti, Cătălin Călugăru, ar fi trebuit să se implice direct şi să faciliteze finanţarea Asociaţiei „Campionii Fotbal Club Argeş” aşa cum i s-a cerut, în conformitate cu prevederile OUG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii! E inadmisibil ca un funcţionar de acest nivel, care acordă viză de legalitate hotărârilor de consiliu local, să ceară lămuriri de la Curtea de Conturi pentru o problemă atât de evidentă. Practic, e ca şi cum ţi-ai recunoaşte singur incompetenţa!

Între timp, problema s-a rezolvat. Curtea de Conturi i-a dat dreptate preşedintelui Cristian Gentea, iar Asociaţia „Campionii Fotbal Club Argeş” poate trece la treabă. Dacă lucrurile merg bine, la sfârşitul sezonului FC Argeş ar putea promova, revenind acolo unde îi este locul!

Cât despre pretenţiile de „experţi” ale unor funcţionari publici de rang înalt, aroganţa lor în relaţia cu aleşii piteştenilor nu se justifică deloc. Consiliul Local este practic Parlamentul Piteştiului, fiind forul care decide tot în ceea ce priveşte activitatea unei primării. Consilierii sunt cei care iau hotărârile pe care profesioniştii vieţii sunt chemaţi să le pună în aplicare! Deci, mai puţină gură şi mai multă muncă, dacă se poate. Aveţi treabă multă şi poate noi vă reţinem!

D.M.D.                                                                                                                

Lasa un raspuns