Cupa Câmpulung Muscel la RallyCross: Arena gladiatorilor îşi merită pe deplin numele!

0
135

Soarele, numărul mare de concurenţi (42) şi materialul de concurs tot mai puternic au atras mulţi iubitori ai sportului cu motor pe platoul din Grui, la cea de-a V-a ediţie a Cupei Câmpulung Muscel.

A fost o ediţie poate mai spectaculoasă decât precedentele prin faptul că în  calificări, dar şi în ziua finalelor, toate calculele au fost date peste cap şi neprevăzutul i-a ajutat pe piloţii care au fost mai norocoşi şi care nu şi-au forţat şansa.

Totul sub privirile atente ale lui Norris Măgeanu, preşedintele FRAS, ale lui Cătălin Nicolaescu, vicepreşedintele FRAS, şi ale primarului Liviu Țîroiu.
Aşa se face că prima zi de competiţie, sâmbătă, a fost marcată de două incendii, cel mai puternic dintre ele afectând maşina lui Andrei Stan. Din fericire, reacţia rapidă a arbitrilor şi a echipelor de intervenţie a salvat situaţia. Tânărul pilot de la clasa Juniori II a suferit pe braţul drept arsuri de gradul II şi va avea nevoie de aproximativ o lună pentru vindecare.

Concurenţii de la Super Buggy, H3 şi H4 au făcut spectacol şi au forţat bolizii chiar dacă erau în sesiunile de calificări. La grupa H4, Dragoş Dinu părea de neînvins pe al său Mitsubishi Lancer Evo. O problemă tehnică apărută în cea de-a treia sesiune de calificări, organizată duminică înaintea finalelor, l-a obligat să abandoneze, astfel că lupta a fost redeschisă şi la această categorie.
Extrem de palpitantă a fost şi finala de la H2, acolo unde podiumul a fost stabilit chiar înaintea steagului care anunţa finişul.

Cu toate acestea, cea mai aplaudată finală a fost cea de la Juniori 2! Asta graţie inteligenţei, dar mai ales curajului cu care tânăra Patricia Sârbu s-a luptat pentru un loc cât mai bun pe podium, chiar dacă acest lucru a însemnat să concureze bară la bară, până când adversarul i-a cedat. Un loc secund aplaudat cel puţin la fel de tare precum primul loc obţinut de Taly, într-o grupă în care pe locul al treilea a terminat tot o fată, Ana Gustoi.

Organizatorii evenimentului, Clubul Sportiv Brothers Motor Sport, le-au mulţumit la festivitatea de premiere a câştigătorilor şi Primăriei Câmpulung, CJ Argeş, voluntarilor, partenerilor şi sponsorilor care au ajutat la organizarea şi desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă, publicului pentru prezenţa în număr foarte mare, precum şi instituţiilor media pentru promovarea sportului cu motor din judeţul Argeş.

Iată şi rezultatele Cupei Câmpulung la RallyCross 2019 – cea de-a IV-a etapă a Campionatului Naţional de RallyCross, sub egida FRAS:

Echipe

 1. PROCAR RACING PITEȘTI
  2. R.B. RACING
 2. RACING CARS BRAȘOV

Open

 1. Rizoiu Adrian
  2. Ticuta Gheorghe
  3. Lambescu Tiberiu

H4
1. Costache Petre
2. Marin Gabriel
3. Ispas Lucian
4. Brescan Alexandru
5. Jinga Viorel

H3
1. Berbecaru Mihai
2. Ungureanu Gabriel
3. Ticuta Gheorghe

H2
1. Luca Ciprian
2. Georgescu Eduard
3. Grigorescu Eugen
4. Borda Laurean
5. Marinoiu Andrei
6. Tomulescu Andrei

H1
1. Nita Iancu
2. Ungurenus Adelin
3. Gheorghe Alexandru

Super Buggy
1. Lambescu Tiberiu
2. Rizoiu Adrian

Jr2
1. Talianu Alexandru
2. Sarbu Patricia
3. Gustoi Ana

Jr1
1. Nedelcu David

 1. Plesa Denis
  3. Susnoschi Alexandru
  4. Duna Andrei
  5. Susnoschi Matei
  6. Constantin Andrei
  Rezultatele cu timpi le găsiţi pe pagina de facebook a Cupei Câmpulung la RallyCross:
  https://www.facebook.com/events/275363403302953/?active_tab=discussion.

Parteneri ai Cupei Câmpulung Muscel la RallyCross: Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Muscel, Consiliul Judeţean Argeş, Restaurantul Piatra Craiului, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Argeş, SILDVB, DEC Clinică Dentară, Pasteur Company powered by SIMA, Pentarom, Primăria Bughea de Jos!

Proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Câmpulung pe anul 2019.

Lasa un raspuns