Cunoscutul om de afaceri Nicola Inquieto, arestat! Acuzat că a colaborat cu mafia italiană!

0
300

Cunoscutul om de afaceri Nicola Inquieto, patronul mai multor afaceri din Pitești – Vitality Spa, Italy Construcții, Daniela Construcții – va fi arestat și extrădat în Italia. Acesta este acuzat de spălare de bani și alte infracțiuni economice.

Mai multe percheziții au loc în acest moment la locuința afaceristului italian, precum și la sediile firmelor pe care acesta le deține. Procurorii DIICOT pun în aplicare un mandat european pornit de la procuratura din Italia. Se pare că procurorii au dispus sechestrul asupra bunurilor acestuia, inclusiv asupra a 400 de apartamente construite în Pitești.

Nicola Inquieto (43 ani) este acuzat că, începând din anul 2002, și-ar fi deschis mai multe firme în Italia, iar profitul acestora era trimis în România. În 2004, Inquieto a investit în imobiliare, în România, iar toți banii obținuți aici erau trimiși înapoi în Italia, prin intermediul familiei, finanțând planuri de tip mafiot. Totodată, a fost arestat și fratele său Giuseppe, care locuiește în Italia. Se pare că cei doi frați fac parte din clanul mafiot Casalese, și, în particular, facțiunii lui Michele Zagaria.

Afaceristul urmează să fie extrădat în Italia, în baza unui mandat de arestare european, emis de  Direcția Antimafia din cadrul procuraturii Napoli. Vom reveni cu amănunte!

 

Lasa un raspuns