Cum să economisiți eficient carburantul

0
1432

Prețul la carburant a devenit din ce în ce mai piperat, așa că mici trucuri pentru a economisi carburant sunt binevenite. Fie că dorim să reducem poluarea și să salvăm planeta, fie că ne gândim la propriul buzunar, aceste soluții de a evita risipa de carburant ne sunt de mare folos.

 1. Verificați uleiul de motor cu regularitate și schimbați-l atunci când este necesar. De asemenea, nu neglijați nici uleiul de transmisie, uleiul de la pompa de servodirecție, lichidul de frână și toate celelalte fluide necesare funcționării corespunzătoare a unui autoturism. Uleiurile și lichidele să fie întotdeauna de bună calitate. Se asigură astfel buna funcționare a motorului vostru. Cu cât motorul merge mai ușor, frecarea este redusă iar pierderile suplimentare de carburant sunt minimizate.
 2. Faceți periodic inspecție detaliată a mașinii, mai ales daca observați o creștere semnificativă a consumului de carburant.
 3. Funcționarea corectă a motorului depinde de calitatea bujiilor. Dacă acestea sunt defecte, carburantul nu este ars în mod corespunzător, de unde rezultă o creștere de consum.
 4. Verificați cu regularitate presiunea pneurilor. Pneurile dezumflate duc la un consum de carburant cu cel puțin cinci procente mai mare.
 5. Obiceiul de a accelera brusc înainte de schimbarea vitezelor duce atât la creșterea consumului de carburant cât și la uzarea prematură a motoarelor moderne.
 6. Un alt obicei greșit constă în ținerea piciorului sprijinit pe pedala de ambreiaj. Acest lucru poate duce la uzarea ambreiajului și la pierderea eficienței acestuia.
 7. Oprirea motorului atunci când așteptați într-o coloana care staționează mai mult de 30 de secunde, este foarte eficientă pentru a econimisi carburant chiar cu zece procente.
 8. Se recomandă folosirea aerului condiționat la viteze reduse deoarece știm că aerul conditionat consumă mult din puterea motorului. La viteze mici lăsați deschis geamul, iar la viteze mari folosiți aerul condiționat.
 9. Maniera de condus este decisivă pentru consumul de carburant. În funcție de capacitatea motorului vostru, schimbați treptele de viteză la timpul potrivit. Nu mergeți prea turat dar nu mergeți nici cu viteze mici într-o treaptă de viteză superioară. Astfel, menținerea turației între 1500 și 2200 este o metodă foarte buna de a avea un consum de carburant optim.
 10. Dacă vă apropiați de o coloană sau de un semafor, lăsați mașina să ruleze. Nu accelerați ca mai apoi să fiți nevoiți să frânați brusc.
 11. La drum lung încercați să mențineți viteza constantă

Lasa un raspuns