Cum poți verifica online dacă un număr de înmatriculare este disponibil

0
469

Nu puțini sunt aceia care își doresc un număr preferențial pentru mașina lor. Iată cum puteți verifica rapid dacă numărul de înmatriculare dorit este disponibil, fără a mai fi nevoiți să așteptați minute în șir la cozi!

Pentru început, accesați site-ul oficial DRPCIV, la rubrica “Verificare disponibilitate număr”. În urmă cu câțiva ani, vizitatorii paginii erau nevoiți să își creeze un cont de utilizator pentru a accesa programul, dar sistemul a fost modernizat, iar acest lucru nu mai este necesar în prezent. Nu trebuie decât să introduceți adresa de e-mail în primul câmp al formularului, iar în cel de-al doilea numărul de înmatriculare dorit. Bifați caseta “Nu sunt robot”, după care apăsați pe butonul “VERIFICĂ”.

După o căutare rapidă prin baza de date, programul va afișa aproape instantaneu rezultatul. Mesajul este formulat pe șablonul “Numărul X este/nu este disponibil la data de Y ora Z”.

Pentru confirmare, verdictul vă va fi trimis și prin e-mail, pe adresa pe care ați furnizat-o în pasul anterior.

Trebuie reținut faptul că un număr de înmatriculare preferențial se atribuie contra-cost: 45 de lei în plus față de costul unui set nou de plăcuțe.

Lasa un raspuns