Cum arată Papamobilul Logan, cu care se va plimba Suveranul Pontif prin România

0
105

Suveranul Pontif se va plimba prin România cu un autoturism Dacia Logan, produs la Mioveni. Acest lucru s-a mai întâmplat în 2016, în timpul unei vizite în Armenia, când Papa Francisc a ales același autoturism.

Papa Francisc va efectua în perioada 31 mai – 2 iunie o vizită apostolică în România. Acesta va fi întâmpinat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de președintele Klaus Iohannis și soția sa și se va deplasa cu Papamobilul Logan la Palatul Cotroceni, pentru o ceremonie oficială.

Pe 1 iunie, Papa Francisc va merge la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs.

Pe 2 iunie, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate. Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei sale.

Lasa un raspuns