Cultură de canabis în Argeș! Doi bărbați reținuți!

0
113

La data de 11.04.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor  P. G.-E. şi  N. O.-D., pentru  săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reţinut faptul că inculpaţii P. G.-E. şi  N. O.-D. au cultivat  plante de cannabis, iar cantitatea de droguri recoltată, de ordinul zecilor de kilograme, a fost distribuită cu preţul de 35 de lei/gram către diverşi vânzători din municipiul Bucureşti.

La data de 10.04.2019 procurorii DIICOT- Structura Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a localităţii Cocou,  județul Argeș, ocazie cu care au fost ridicate 25 de kilograme de droguri de risc și un sistem de întreținere a culturii indoor și outodoor de cannabis.

Astfel, la adresa din municipiul Bucureşti, sector 5, a fost ridicată cantitatea de aproximativ 5 kilograme de masă vegetală (inflorescențe și frunze) provenite din cultura de cannabis și suma de 2.200 de lei. De la locuința din localitatea Cocou, județul Argeș, au fost ridicate alte 20 de kilograme de inflorescențe și frunze de cannabis, un sistem complet de întreținere a culturii indoor și outodoor de cannabis (cort, sistem de irigare, ghivece, instalație de iluminare), 6 cartușe de calibru 7,62 mm și alte 1.650 de cartușe de calibru 22 mm.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi  Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare  preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

(Sursa: D.I.I.C.O.T.)

Lasa un raspuns