Culmea Salonului de Inventică de la Geneva: Mircea Bărbuceanu a devenit inventator fără să ştie cum se numeşte propria invenţie şi nici la ce foloseşte!

0
258

Lectorul universitar doctor Mircea Bărbuceanu este un personaj parcă desprins din „Ciocoii vechi şi noi”! Asta deşi Dinu Păturică al lui Nicolae Filimon este mic copil, la toate capitolele, pe lângă şeful Sindicatului Liber al Universităţii din Piteşti. Tactica lui a fost ireproşabilă din punct de vedere al rezultatului: presiuni, bălăcăreală şi injurii non-stop, până când cei vizaţi cedează şi devin docili, intrând în diverse combinaţii cu SLUP sau chiar cu Bărbuceanu personal.

Deşi pozează încă de la începutul carierei de sindicalist-şef într-un luptător pentru legalitate şi pentru respectarea tutor procedurilor universitare, am arătat pe parcursul campaniei noastre că Mircea Bărbuceanu are convingeri şi principii extrem de fluide, pe care orice combinaţie în care devine parte le alterează iremediabil.

După o documentare de durată am reuşit să intrăm în posesia unor acte oficiale, imposibil de contestat, care demonstrează că sindicalistul Bărbuceanu, cel care le reproşa tuturor că nu respectă etica universitară şi se pretează la jocuri de culise şi combinaţii care aduc atingere prestigiului Universităţii din Piteşti, este, în realitate, cel care a târât şi va târî UPIT în cele mai sordide scandaluri publice. Sordide pentru că, spre deosebire de combinaţiile Gheorghe Barbu – Gigi Axinte, când în joc erau lucrări de 10 milioane de euro, Bărbuceanu are mize mult mult mai mici. Mărunte chiar! O invenţie în c.v. la care nu şi-a adus nicio contribuţie reală, o chirie de batjocură şi câte un prânz mai ieftin cu câţiva lei pentru el şi membrii de sindicat etc.

Senzaţional este că Mircea Bărbuceanu habar nu are ce a inventat. Şi nu, nu este una dintre nenumăratele invenţii pe care le are în c.v., pentru că nu are aşa ceva. Este SINGURA! Este munca inventatorului Claudiu Şuţan la care s-au alipit pe nedrept, pe post de coinventatori, nu doar Mircea Bărbuceanu, ci şi Gigi Axinte şi Ionel Didea. Bărbuceanu ca să tacă, Axinte ca să suporte costurile şi Didea fiindcă era rector la acea vreme şi era păcat să nu le povestească şi el nepoţilor cum era un fel de profesor Baltazar pe când conducea UPIT!

Atât în discuţiile cu colegii săi din SLUP, cât şi în faţa instanţei de judecată, Mircea Bărbuceanu n-a fost în stare să spună cum se numeşte invenţia sa. N-a fost nici măcar pe-aproape! Mai mult, n-a fost în stare să explice nici măcar la ce foloseşte invenţia sa, lucru care a provocat ilaritate în sală şi uluirea profundă a judecătorilor!

Tot Mircea Bărbuceanu a susţinut că Gigi Axinte trebuia să fie coinventator… fiindcă a suportat nu ştiu ce costuri cu deplasarea la Salonul de Inventică de la Geneva. O spune calm, privindu-i în ochi pe judecători, spre stupefacţia celor prezenţi în sală.

Toate acestea sunt doar o parte infimă dintre lucrurile pe care le vom scoate la iveală începând de luni, rugând organele de cercetare penală să se sesizeze şi să verifice dacă nu cumva faptul că a devenit inventator fără să inventeze cu adevărat ceva nu i-a ajutat în carieră pe Mircea Bărbuceanu şi pe partenerul său Gigi Axinte! Mie unul, ca licenţiat în drept, îmi pare un abuz în serviciu de toată frumuseţea!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns