Cu tiroida la control. Campanie nationala de preventie a bolilor tiroidiene

0
613

    cancer_tiroidian30% din populatia Romaniei sufera de boli tiroidiene. Cancerul tiroidian afecteaza tot mai multe persoane cu gusa endemica, astfel ca o campanie nationala de preventie a bolilor tiroidiene era o necesitate pentru societatea romaneasca.

Tiroida este o glanda de a carei buna functionare depinde intregul organism uman: hormonii tiroidieni intr-o concentratie normala asigura  buna dezvoltare a creierului, o buna crestere si maturare a oaselor, sunt implicati direct in activitati neuro-musculare, producerea celulelor sanguine, metabolism si activitate gastro-intestinala.

tiroida_boli_campanie_nationalaProasta functionare a tiroidei va produce o intreaga serie de simptome ce pot fi asociate cu usurinta mai multor boli. Cei ce sufera de hipotiroidism (tiroida “lenesa”) pot avea simptome ca stari de oboseala, paloare, uscaciune a pielii, crestere inexplicabila in greutate, cresterea colesterolului din sange, dureri musculare, articulare sau chiar depresie. De cealalta parte, hipertiroidismul presupune existenta unui exces de hormoni tiroidieni in organism, ce se manifesta prin nervozitate, insomnie, transpiratii excesive, scadere in greutate, umflatura la nivelul gatului, mancarimi la nivelului intregului corp, palpitatii, tulburari de ciclu menstrual.

Bolile tiroidiene nu pot fi stabilite altfel decat prin analize de sange, analize specifice glandei tiroide (punctii, scintigrafie tiroidiana) si dozari hormonale. Este important sa se depisteze din timp afectiunile tiroidei pentru a putea fi tratate in faza lor incipienta si a nu se mai ajunge la complicatii de nedorit. Chiar si cancerul tiroidian are o rata de vindecare de aproape 100%, fiind unul dintre cele mai usor de tratat tipuri de cancer. Desigur, cu conditia de a fi fost descoperit la timp.

analize_tiroidaAceasta campanie nationala de preventie a bolilor tiroidiene poarta denumirea “Vino cu PAPIONUL la control!” si este sustinuta de Gral Medical. In perioada 26.10.2015-30.11.2015, pacientii vor putea beneficia de un pachet promotional de analize, la pret redus, precum si de o ecografie de tiroida cu reducere de 25%. Campania va fi desfasurata pentru inceput in sapte orase in tara, printre care se numara si Municipiul Pitesti.

Redactor: Luca Mateescu

Lasa un raspuns