Cu aproape 10 ani în urmă, ex-rectorul Gheorghe Barbu l-a demascat public pe Mircea Bărbuceanu declarând că acesta şi sindicatul pe care-l conduce urmăresc doar să pună mâna GRATUIT pe restaurantele Academica şi Casa Universitarilor!

1
188

În peste două decenii de gazetărie n-am mai întâlnit un cadru didactic asemenea lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu. Şi când spun asta nu mă refer doar la vocabularul de mahala şi la agresivitatea ieşită din comun care îl caracterizează, ci şi la eficienţa demnă de un sicilian diabolic cu care îşi atinge toate obiectivele odioase.

Vă prezentăm astăzi dovada că pentru Bărbuceanu totul este premeditat. Încă de acum 10 ani, sindicalistul îşi fixase un obiectiv pe care-l urmărea cu tenacitate. Dar să nu mai pierdem timpul şi să-i dăm cuvântul celui care pentru Mircea Bărbuceanu şi SLUP a fost, timp de mulţi ani, cel mai mare duşman!

Iată ce spunea despre sindicalistul Bărbuceanu fostul său şef Gheorghe Barbu, la vremea în care războiul SLUP cu rectorul se purta pe toate fronturile, într-o scrisoare deschisă adresată corpului profesoral:

Eu cred că v-aţi familiarizat cu atacurile furibunde ale domnului Mircea Bărbuceanu la adresa mea, a colegilor din conducere, dar şi a universităţii, considerând că omul are nişte frustrări şi are nevoie de vinovaţi pentru a-şi justifica propriile nerealizări, iar eu am considerat că trebuie să am înţelepciunea să nu mă cobor la nivelul său.

Cum totul are o limită, chiar şi toleranţa mea, m-am decis să vi-l prezint încă o dată, dacă mai este nevoie, pe Mircea Bărbuceanu.

Consider că cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi ajuns să-l cunoaşteţi, iar după comportament, cred că aveţi serioase semne de întrebare, dar preferaţi să nu intraţi în conflict cu un astfel de personaj.

Cu ani în urmă, domnul Bărbuceanu a lucrat la Consiliul Judeţean Argeş (dacă i-ar fi plăcut activitatea didactică, putea fi profesor la o şcoală generală sau liceu), iar cei de-acolo, dându-şi seama de <<potenţialul>> său, cu prima ocazie (sub pretextul unor reduceri de personal) l-au pus pe liber.

Domnul Bărbuceanu a încercat degeaba să-şi păstreze serviciul la Consiliul Judeţean Argeş apelând la justiţie, în final nu a reuşit, iar Universitatea din Piteşti – un fel de mama Dolores sau mama răniţilor – l-a înfiat rapid, ca nu cumva să piardă un mare specialist (?!).

(…) Domnul Bărbuceanu este un om care a acumulat multă ură, foloseşte un limbaj violent, denigrator şi calomnios, vehiculează cu o uşurinţă extraordinară tot felul informaţii false, îi şantajează şi jigneşte pe cei care nu sunt de acord cu el.

Se laudă şi ameninţă în stânga şi în dreapta cu sesizări şi reclamaţii la toate instituţiile statului, procese, plângeri penale etc.

Stilul domnului Bărbuceanu este unul care aminteşte de vechea securitate, urmărindu-i pe cei care au ieşit din sindicat, hărţuindu-i şi şantajându-i (doamnele de la acte de studii şi bibliotecă sunt un exemplu în acest sens) şi punând presiune (picătura chinezească) pentru a-i convinge pe alţii să devină membri.

(…) Mai mulţi psihologi care au citit mesajele sale fie către membrii de sindicat, fie către instituţii ale statului locale sau centrale mi-au sugerat să-i recomand un control medical şi psihiatric. Rămâne la latitudinea colegilor să-i ceară acest lucru.

(…) Conflictul conducerii SLUP cu o parte din conducerea universităţii şi în mod special cu mine se datorează numeroaselor revendicări (neprevăzute în legislaţia actuală) şi refuzului de a le da în folosinţă sau transfera fără plată Academica şi Casa Universitarilor, în care să desfăşoare activităţi comerciale din care să obţină venituri importante”.

După cum se vede, vulpoi bătrân fiind, Gheorghe Barbu l-a citit imediat pe Bărbuceanu şi, dincolo de aprecierile de ordin profesional (unde tindem să-i acordăm credit tot fostului rector Barbu!), şi-a dat imediat seama că şeful SLUP viza cele două restaurante, Academica şi Casa Universitarilor, pe care dorea să le exploateze fără a da socoteală nimănui. Totul fără plată!

Lucru care s-a şi întâmplat, Mircea Bărbuceanu şi SLUP ajungând nu doar să folosească Restaurantul Academica după bunul plac, dar şi să beneficieze de bunuri de peste 250.000 RON pentru o chirie de batjocură de 100 RON ANUAL, bani pe care-i plăteşte pe 31 decembrie a fiecărui an!!!

Vom reveni!

D.M.D.

1 Comentariu

  1. Pai problema e … de unde a început scandalul ? Cine l-a adus pe sceleratul de Bărbuceanu ??? Ce i s a propus lui Bărbuceanu ??? Cine i a fluturat pe la nas lui Bărbuceanu tot felul de funcții și de afaceri in cadrul Upit ??? …. ați ghicit… domnul Reactor( nu e greșeală ) Barbu ! Cel care încă face cărțile universității cu interfataDUTU
    Așa ca ce a semanat aia culege.

Lasa un raspuns