Cristian Gentea şi-a pierdut răbdarea: „Dacă nu primesc un răspuns detaliat, care să conţină şi sancţiuni, până la sfârşitul acestei săptămâni, în şedinţa AGA din 27 noiembrie voi solicita demisia directorului Marinescu de la Apă-Canal!”

0
123

Şedinţa de joi a Consiliului Local Piteşti a fost de departe cea mai tensionată reuniune a aleşilor piteştenilor din ultimul an. Şi asta nu din cauza consilierilor liberali, care au susţinut un proiect abject prin care i s-ar fi retras titlul de cetăţean de onoare al Piteştiului lui Constantin Nicolescu, proiect de altfel respins la vot aşa cum electoratul a respins de fiecare dată pretenţiile liberalilor de a câştiga Primăria Piteşti! Dimpotrivă, tensiunile au fost provocate de intervenţia justificată a liderului grupului de consilieri PSD, Cristian Gentea, care a decis că nu mai pot fi trecute cu vederea lipsa de implicare şi toleranţa faţă de furturile de apă care s-au înmulţit serios în ultima vreme.

Cristian Gentea este cel care în ultimii ani s-a implicat decisiv în redresarea SC Apă-Canal 2000 SA, societate comercială care pe finalul erei Tudor Pendiuc înregistra rezultate mult sub aşteptări, ca să nu spunem altfel. Cu toate acestea, consilierul social-democrat s-a declarat complet nemulţumit de modul în care decurge colaborarea sa cu actuala conducere a societăţii:

Am în continuare o problemă legată de Societatea Apă-Canal. După ce am pus atâta suflet în rezolvarea problemelor de-acolo, am susţinut necondiţionat actuala conducere, cred că am luat şi decizii bune, acum sunt tratat umilitor. Da, eu nu am parte de altceva decât de umilinţă din partea conducerii acestei societăţi. Am ridicat, v-am mai povestit, am sesizat câteva lucruri. Mi s-a dat o informare făcută în bătaie de joc. Atunci am decis să mă ocup personal, am fost la Primăria Piteşti, la Primăria Bradu, am făcut eu rost de documentaţii, de acte de dezmembrări, de acte de proprietate şi m-am dus cu ele în şedinţa CA. (…)  Am solicitat acel raport pe care am promis că-l voi prezenta în faţa dumneavoastră. L-am întrebat pe directorul general când vine acel raport şi mi-a spus că nu mai are ce să-mi dea că mi-a dat acea informare. Eu consider că este o bătaie de joc, nu numai la adresa mea, ci şi la adresa CL. Până la urmă, eu vă reprezint acolo pe dumneavoastră!”.

Despre ce era vorba în sesizările de care a vorbit dl. Gentea? Despre lucruri foarte grave: branşamente ilegale ale unor societăţi comerciale cu sute de angajaţi, un motel care „s-a înţepat” tot ilegal într-o conductă a Apă-Canal, despre complicitatea evidentă cu hoţi de apă a unor angajaţi ai societăţii care aveau obligaţia să depisteze scăderea consumului de pe factură după prima lună etc.

O altă nemulţumire a d-lui Gentea este reducerea termenului pentru care se plăteşte contravaloarea apei în caz de branşare ilegală de la trei ani la şase luni. Măsura este evident greşită şi favorizează furtul de apă prin reducerea cu 600% a sancţiunii pecuniare ce urmează a fi aplicată!

Ce aşteaptă liderul consilierilor PSD şi totodată reprezentantul Municipiului Piteşti în AGA de la Apă-Canal? Ei bine, aşteaptă de la directorul general Mihai Marinescu un raport până la finalul acestei săptămâni, raport care să cuprindă modul în care s-au soluţionat toate cazurile semnalate, precum şi sancţiunile aplicate persoanelor din interiorul societăţii care nu şi-au făcut datoria sau chiar au avut complicităţi cu hoţi de apă.

În caz contrar, Cristian Gentea a luat o decizie: „Dacă nu primesc acest raport până săptămâna viitoare, eu, în AGA din 27 noiembrie, solicit demisia directorului de la Apă-Canal”.

D.M.D.

Lasa un raspuns