Cristian Gentea îi cere lui Şerban Valeca să se comporte ca un bărbat politic: „Dacă aş fi lider al organizaţiei judeţene, aş merge la Liviu Dragnea şi aş spune că, dacă Argeşul nu primeşte o anumită funcţie, atunci parlamentarii noștri nu mai votează anumite proiecte”

0
282

Cristian Gentea, preşedintele organizaţiei municipale PSD Piteşti, de departe cea mai puternică organizaţie social-democrată din judeţ şi una dintre primele din ţară, a ieşit vineri din nou la rampă cu declaraţii explozive despre starea de degringoladă care domneşte în rândurile social-democraţilor în ultima perioadă.

Gentea, care este şi preşedinte executiv al PSD Argeş, a evidenţiat din nou, în maniera tăioasă şi clară care l-a consacrat, faptul că PSD pierde, constant, nu doar în intenţia de vot a electoratului, ci chiar la nivelul implicării membrilor de partid:

Pe mine m-a îngrijorat prezenţa scăzută la referendumul pentru familie. Am avut întâlniri cu membrii de partid şi o să mai am, dar ce mă îngrijorează este că şi oamenii noştri sunt dezamăgiţi. Cum să nu fie când ajung seara acasă şi văd numai circ la televizor? Cum să nu fie dezamăgiţi când mulţi directori de instituţii deconcentrate din Argeş provin din fostul PDL, iar noi nu îi putem schimba? (…) Oricum, în afară de organizaţiile din Piteşti şi Mioveni, nimeni nu mai plăteşte cotizaţii!”.

De asemenea, Cristian Gentea a contestat modul jalnic în care senatorul Şerban Valeca conduce PSD Argeş, organizaţia fiind printre primele la capitolul rezultate, dar printre ultimele la repartizarea funcţiilor şi poziţiilor de influenţă în Guvern şi în diferitele agenţii naţionale.

Comunicarea cu centrul lasă mult de dorit. Eu aş lua după mine parlamentarii noştri, dacă aş fi lider al organizaţiei judeţene, şi aş merge la Liviu Dragnea şi aş spune că, dacă Argeşul nu primeşte o anumită funcţie, atunci parlamentarii nu mai votează anumite proiecte. Alte organizaţii am înţeles că aşa fac. Or, noi ne facem preş aici în Argeş când vin şefii de la Bucureşti, nu lăsăm primarii să pună întrebări incomode, iar cei de la Bucureşti pleacă fără să ştie adevărata stare de spirit, spunându-şi <<lasă, că sunt băieţi cuminţi la Argeş>>. Ca să nu mai spun că am fost personal la doamna premier, am invitat-o şi aici, i-am spus cât de multă nevoie este de bani pentru RATEN (n.r. – Regia de Activităţi Nucleare condusă de Gentea), m-a asigurat că s-a înţeles, iar apoi primesc de la Ministerul de Finanţe cu 40% mai puţine fonduri! Ce să mai zici? Aşa se face că acum trebuie să ne recuperăm măcar membrii noştri proprii!

Un alt motiv de nemulțumire al președintelui PSD Pitești îl reprezintă acuzațiile aduse de o serie de televiziuni și publicații trezorierului partidului, Mircea Drăghici, și soției acestuia, Georgiana Drăghici: ,,Cum să îşi mai plătească ei, membri simpli de partid,  cotizaţiile, când văd la televizor dezbaterile privind achiziţiile făcute de familia Drăghici din banii partidului? Dacă acestea se confirmă este ceva foarte grav?

La rândul său, viceprimarul municipiului Piteşti, Sorin Apostoliceanu, a evidenţiat că, în ciuda faptului că există foarte multe măsuri bune luate de Guvernul PSD-ALDE, acestea fie că nu sunt bine explicate, fie că efectul lor pozitiv este anulat de o serie de gafe şi bâlbe comise la nivel înalt:

E o bulibăşeală  totală. Acum se iese şi se spune că se vor da teste grilă la bacalaureat şi la evaluarea naţională, a doua zi se iese şi se spune că se mai analizează. (…)

Apoi, lumea a înţeles că PSD vrea să impoziteze darul de nuntă, în condiţiile în care, de fapt, se pune problema impozitării celor care prestează servicii la nunţi (artişti, fotografi etc.). Toţi se revoltă când văd manelişti cu maşini scumpe, dar nimeni nu spune câţi bani primesc aceştia la nunţi fără să declare nimic”.

D.M.D.

Lasa un raspuns