Cristian Gentea – Finanţare de 20 de milioane de euro pentru Argeş, la RATEN

0
116

Deşi atacurile la adresa conducerii RATEN sunt tot mai intense în ultimul timp (inclusiv prin declaraţii neadevărate redate pe un site cu care ne vom întâlni în instanţă, în perioada următoare), suntem în măsură să oferim noi veşti bune care dovedesc, o dată în plus, profesionalismul şi seriozitatea specialiştilor de pe platformă.

Pe data de 24 iunie 2020, aşa cum se observă din materialele anexate, RATEN a fost informată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării că a fost demarată procedura de contractare în urma admiterii la finanţare a infrastructurii suport pentru Reactorul ALFRED, respectiv ATHENA (instalaţie de tip piscină pentru experimente şi teste hidraulice) şi ChemLab (laborator pentru chimia plumbului). Proiectul presupune 20 milioane EURO/4 ani, bani europeni pentru România şi judeţul Argeş.

L-am informat şi pe dl. Virgil Popescu, ministrul Economiei, cel care ne-a sprijinit mereu şi care, cu siguranţă, se va bucura pentru o asemenea performanţă şi va accepta invitaţia noastră de a vizita Institutul de Cercetări Nucleare”, ne-a declarat Cristian Gentea, director RATEN.