Cristian Gentea a început la Piteşti „Revoluţia bunului-simţ”!

0
402

Joi, 19 noiembrie, primarul Cristian Gentea a depus jurământul. Şi-a început mandatul în condiţii excepţionale: incidenţa cazurilor de Covid-19 în Piteşti ajunsese la 7,54 la mie, pieţele agroalimentare erau închise din dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul PNL Emanuel Soare, taxa de salubritate provocase o adevărată revoltă în rândul piteştenilor, foarte multe familii fiind taxate din oficiu pentru 7 persoane etc.

În astfel de condiţii e aproape imposibil să începi cu dreptul… Şi cu toate acestea, a fost un debut fulminant! Spectaculos!

În campania electorală pentru alegerile locale au fost destule persoane care mi-au cerut să le spun de ce-ar trebui să-l prefere pe Cristian Gentea în detrimentul celorlalţi candidaţi. Tu-l cunoşti, spune-mi ceva determinant despre el, ce-l face atât de deosebit, de ce eşti aşa de vehement când vine vorba de Cristian Gentea, m-au întrebat mulţi, care nu-l cunoşteau personal pe cel care s-a dovedit a fi alesul piteştenilor.

Le-am răspuns exact ceea ce scriu aici. Pentru că piteştenii trebuie să afle că au făcut o alegere inspirată, ca să nu zic perfectă!

Cristian Gentea nu este doar primul din generaţia lui, fizician, şef de promoţie şi cercetător. Astea sunt lucruri pe care le ştie deja tot poporul argeşean preocupat de lumea în care trăieşte. Cristian Gentea nu este doar un manager care a reuşit să ajungă numărul unu într-un domeniu vital pentru România, cum sunt fizica şi cercetarea nucleară, pornind ca fizician debutant la ICM Mioveni şi ajungând director general al Regiei Autonome „Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN)”! Este mult mai mult decât atât!

Ceea ce-l diferenţiază pe Cristian Gentea radical de alţi politicieni este seriozitatea ieşită din comun cu care abordează fiecare nouă provocare a carierei, fiecare problemă căreia trebuie să-i găsească soluţie, fiecare promisiune pe care o face în plan politic, managerial şi, iată, acum în plan administrativ!

Din primele zile ale mandatului său, Cristian Gentea a început la Piteşti „Revoluţia bunului-simţ”! Le-a arătat tuturor ce va fi mandatul său: o succesiune de probleme rezolvate, o suită de transformări radicale ale unor puncte slabe în puncte forte ale administraţiei piteştene.

Piteştiul nu are acum doar un primar de cuvânt, ci mai ales un primar care înţelege că interesul administraţiei se confundă până la contopire cu interesul comunităţii. Din acest motiv, tot ce se va face la Piteşti va fi pentru oameni. Şi nu se va pierde timpul, asta vă garantez!

În nici patru zile s-a găsit soluţia pentru redeschiderea tuturor pieţelor din municipiu. Atenţie, noul primar n-a găsit o soluţie impusă din birou, cu ajutorul amenzilor şi poliţiştilor comunitari, ci a efectuat vizite la faţa locului în fiecare cartier, adoptând soluţii individuale. În Trivale s-au scos geamurile de la piaţă, în Găvana s-au instalat corturi, în Ceair se controlează accesul în hale şi s-au amenajat tarabe inclusiv în aer liber etc.

Pentru mult hulita taxa de salubritate, decizia noii administraţii a fost rapidă şi eficientă. În două zile s-a rezolvat o chestiune care trena de aproape o jumătate de an.

Pentru familiile din colonia ACH, primarul Cristian Gentea a făcut deja mai mult decât s-a reuşit în 30 de ani. Le-a amenajat platforme de gunoi, le-a asigurat căi de acces decente care urmează să fie asfaltate anul viitor, a dispus deja extinderea canalizării în zonă etc.

În mandatul lui Cristian Gentea, faptele vor fi mai numeroase decât vorbele! Iar în 2024, piteştenii îl vor alege, aşa cum deja a anunţat că îşi doreşte, cu un vot administrativ, nu cu unul politic!

Pentru Piteşti şi pentru locuitorii săi, viitorul sună cu adevărat bine. Iar cei care au rămas încă sceptici se vor convinge curând: Piteştiul are, în sfârşit, primar. Un primar de cuvânt!

D.M.D.

Lasa un raspuns