Covid-19 – epidemia mileniului sau pretextul sufocării drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale?!

0
185

Dacă epidemia de Covid-19 ar fi lovit omenirea acum câteva sute de ani, istoria nici măcar n-ar fi pomenit de ea.

În vremea ciumei, a tifosului, a holerei, chiar şi în perioada gripei spaniole (care a ucis spre 100 de milioane de persoane!), o gripă cu simptomatologie moderată ca aceea provocată de acest coronavirus nici n-ar fi fost luată în seamă.

Câteva chestiuni, ca să ştiţi cu ce aveţi de-a face. O să vedeţi că sună altfel decât prostiile îndrugate de profesorul Adrian Streinu Cercel, Virgil Musta, Adrian Marinescu, Emilian Imbri şi colegul lor idiot, Nelu Tătaru, chirurgul de la Huşi ajuns ministru al Sănătăţii.

Să începem cu mult temuta epidemie. Ea este asemenea stelei eminesciene: „Era pe când nu s-a zărit, azi o vedem şi nu e”. Pentru că, de la început, Raed Arafat, celebrul comandant al acţiunii, şi-a construit povestea pe cifre false, fără să primească replica imediată de la presa înregimentată sub flamura odioasă a dictaturii medicale.

Iată datele de ieri: Până astăzi, 21 decembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 593.783 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Până astăzi, 14.481 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-COV-2 au decedat.

Chiar dacă aşa ar sta lucrurile, tot nu s-ar putea vorbi serios de o epidemie. 14.500 de decese în 10 luni? Pe bune? O medie de 1.450 de decese pe lună, în condiţiile în care numărul persoanelor decedate este mai mic decât cel înregistrat anul trecut, nu poate reprezenta un motiv de panică!

Mai mult, autorităţile au precizat de nenumărate ori că la un bolnav depistat sunt în realitate între 10 şi 20 de persoane infectate care n-au fost descoperite. Sunt zeci de declaraţii, inclusiv ale oficialilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în acest sens, le puteţi căuta pe Google! Cu alte cuvinte, au supravieţuit Covid-19 minimum 6 milioane de români! Mortalitatea nu este deci de circa 2,8%, cum spun reprezentanţii acestei guvernări infecte şi mincinoase, ci undeva pe la 0,2%, ceea ce este cu totul şi cu totul altceva!

Oricum, dacă scădem din cele 14.500 de victime persoanele care n-au decedat de Covid, ci eventual infectate cu coronavirus, dacă scădem apoi persoanele cu comorbidităţi grave şi multiple etc., atunci numărul victimelor este de nici 750! Da, aţi citit bine, noi, presa, primim zilnic comunicate în care se specifică dacă decedaţii aveau comorbidităţi şi peste 95% aveau o situaţie medicală extrem de gravă. Despre restul de 5% nu s-a putut spune dacă aveau comorbidităţi sau nu.

Acestea sunt cifrele reale şi aceasta este interpretarea corectă.

Cine vrea să-i creadă pe Werner, Tătaru şi Arafat nu are decât!

Argeşul e plin de bolnavi de Covid-19 pentru că este condus de un prefect liberal inteligent ca o greblă, dar arogant şi plin de harfe mai ceva ca Dani Mocanu!

În altă ordine de idei, îmi pare rău să vă spun că nicio măsură de protecţie nu vă va ajuta cu adevărat. Degeaba o să vă indignaţi, o să faceţi apologia măştii, a spălatului pe mâini şi a distanţării, explicându-mi cât sunt de prost, pentru că v-a spus vouă tripleta oligofrenă Arafat-Cercel-Tătaru că, dacă stai cu cârpa aia pe faţă, eşti ferit de boală.

Pentru argeşenii mei, câteva informaţii:

Măştile pe care le purtaţi nu sunt conforme. Deci nu vă protejează. Medicii poartă cârpa aia albastră doar la declaraţii de presă şi emisiuni, când există pericol adevărat folosesc măşti profesionale FFP3 cu filtru special. Sunt foarte scumpe, iar voi nu vi le permiteţi, v-ar costa, dacă respectaţi specificaţiile, mult peste 1.000 de lei pe lună!

În afara celor 200 de bolnavi depistaţi zilnic în urma testării, în judeţ sunt de zece ori mai mulţi bolnavi de Covid-19. O parte dintre aceştia din urmă sunt asimptomatici şi deci habar nu au că sunt infectaţi, o parte prezintă simptome şi se autoizolează la domiciliu. A treia parte însă, mii şi mii de persoane, au simptome (febră, tuse etc.), dar pur şi simplu îi doare-n cot şi merg la serviciu, la cumpărături, la prieteni, la chefuri etc.

În acest moment, toate instituţiile argeşene, ca şi marile platforme industriale argeşene (câte mai sunt!) au ajuns adevărate focare de Covid-19. Degeaba porţi mască în spaţiu închis dacă în birou ai colegi bolnavi. În câteva ore eşti infectat şi tu, iar în câteva zile şi familia ta.

Prefectul PNL Emanuel Soare n-a făcut nimic care să aibă sens pentru a reduce îmbolnăvirile. A redus programul magazinelor, crescând pe cale de consecinţă  îmbulzeala clienţilor, a eliminat coşurile de mână (care erau dezinfectate mult mai uşor decât cărucioarele din supermarketuri!), a închis restaurantele şi barurile (unde tinerii erau obligaţi să păstreze o distanţare rezonabilă, măcar de frica amenzilor!), determinând grupurile de petrecăreţi să se refugieze în locuinţe private unde pericolul contaminării este mai mare etc.

Avem deci un prefect inteligent ca o greblă, dar arogant şi plin de harfe mai ceva ca Dani Mocanu! Ghinion! Ghinionul nostru vreau să zic!

Simptomele şi medicaţia antiCovid, pe înţelesul tuturor

Acum ceva foarte important.

Iată cum se manifestă Covid-19 în general. Mă refer la o simptomatologie medie.

Debutează ca o răceală. Pare că ai o febră uşoară, o tuse slabă, o stare generală uşor deteriorată. Dacă ai noroc să-ţi pierzi gustul şi mirosul, atunci sunt 90% şanse să faci o formă uşoară. Scapi ieftin, cum ar veni!

Tusea devine mai puternică în zilele următoare, faci frisoane puternice, febră peste 39 de grade (dacă nu eşti atent şi nu te tratezi la timp!), oboseala se accentuează. Ai capul greu şi ameţeşti uşor, pofta de mâncare scade. Eşti confuz şi, când respiri, deşi poate în casă ai 26 de grade, pari că tragi în piept aer polar. Transpiri îngrozitor, ajungi să schimbi 5-6 tricouri pe noapte. Ai tendinţa să zaci la pat, să dormi 12-14 ore, dacă nu chiar mai mult. Psihic este teribil, fiindcă o gripă normală trece în trei-patru zile, iar Covid-19 în două săptămâni!

Povestea durează mult, chiar şi peste 14 zile. În foarte multe cazuri, perioada cea mai grea este cuprinsă între a opta şi a douăsprezecea zi!

Cunosc câteva sute de persoane care au trecut prin aşa ceva. Parlamentari, primari, poliţişti, corporatişti, medici de top, jurnalişti, salariaţi din administraţia publică locală şi centrală, magistraţi. Cunosc şi persoane care nu i-au supravieţuit acestei boli destul de grave pentru că, ce să vezi?, nu toţi românii sunt tineri, fără boli cronice şi cu sistemul imunitar perfect!

Fiecare luptă cu Covidul cum crede că-i va fi mai bine. Câteva sfaturi însă, de la cineva bine intenţionat, nu strică niciodată:

În principiu, evită spitalele şi DSP-ul. Poate deveni complicat pentru tine, pentru că, odată testat şi înregistrat, te pot interna forţat 48 de ore şi chiar reţine în spital fără voia ta. Nu este deloc legal, dar aţi văzut cazul pacientului fugărit de medici şi jandarmi pe străzi şi readus cu forţa în spital. Iar în spital este iadul pe pământ! Eşti încuiat ca un infractor peste noapte, eşti încă tratat cu medicamente periculoase (Kaletra, Plaquenil, Redemsivir etc.), nu ai dreptul să pleci acasă dacă te simţi bine, în multe cazuri eşti consultat prin vizete, de parcă ai fi ciumat sau vreun soi de Hannibal Lecter! Igiena personală va suferi grav, pentru că vei fi internat, dacă nu eşti VIP, în condiţii de lumea a treia!

Dacă prezinţi simptome, nu te testa, ci izolează-te acasă pentru minimum 14 zile, de preferat totuşi peste 18. Tratează simptomele: Paracetamol, Nurofen sau Parasinus Penta pentru starea de gripă, Algocalmin şi frecţii cu Carmol pentru scăderea febrei, sirop de tuse pentru tuse seacă iniţial, apoi pliculeţe Bronhoklir pentru tuse productivă. E bine să foloseşti şi un antibiotic moderat, 5 zile, chiar dacă medicii susţin că n-ar trebui! (Tot ei au zis însă că e bine cu Kaletra, că e bine cu Plaquenil…)

Poţi lua Aspirin Cardio sau Aspenter pentru eliminarea riscului de coagulare a sângelui şi… ar fi bine să ai în casă pastile de Dexametazona dacă se complică cumva situaţia (nu va veni nimeni acasă să-ţi facă injecţii!). În caz extrem, poţi bea fiola, cum faci cu cea de Algocalmin! Nu e la fel de eficientă ca injectată, dar totuşi funcţionează. E bine să ai şi Medrol la dispoziţie pentru cazul în care… ai nevoie.

Dacă suni la medicul de familie, poţi avea surprize. Foarte mulţi dintre cei cu care am discutat au primit indicaţii de la diferiţi medici de familie să-şi injecteze preventiv în burtă Clexane, pe considerentul că aşa scrie „la protocol”. La protocol spune însă că pacientul trebuie consultat atent şi tratat în funcţie de simptome, nu mecanic. Din moment ce bolnavul stă acasă şi se simte relativ ok, tratamentul ăsta şi altele asemenea îi vor face mai mult rău. Coagularea sângelui apare foarte-foarte rar, aproape niciodată la cazurile fără complicaţii!

Dacă ai insuficienţă respiratorie, n-ai nevoie să-ţi măsori saturaţia, pentru că vei şti imediat că este grav. Chiar şi aşa, dacă nu intri în panică, tot poţi rezolva situaţia mai bine acasă decât la spital.

Peste tot în lume, la spital ajung cazurile cu adevărat grave. Cei cu comorbidități majore, care ar avea nevoie de monitorizare la ATI din motive evidente. Cei care au nevoie de intubare pentru că au diverse afecţiuni ale aparatului respirator.

La noi, celor pomeniţi mai sus li se adaugă persoane care fac pur şi simplu atacuri îngrozitoare de panică (dacă vedeţi aşa ceva, vă îngroziţi!). Şi mai ajung la spital, deşi au o banală febră de 38 de grade, corporatişti emasculaţi pentru care Covid-19 este ciuma mileniului 3. De-abia după prima doză de Kaletra au înţeles ce greşeală au făcut fugind de o boală inofensivă complet pentru cei de vârsta lor. Dar unghiile lăcuite şi sprâncenele pensate nu fac casă bună cu bărbăţia!

Cine sunt eu ca să vă dau sfaturi? Unul care se pricepe! Şi care vrea să fiţi bine!

Pentru că de Covid-19 se moare. Extrem de rar, dar se moare! Şi se moare numai în ………. (completaţi voi pe linia punctată!).

D.M.D.

P.S. Sunt categoric împotriva oricăror restricţii. Nu rezolvă nimic. Sunt 100% împotriva vaccinării din moment ce promotorii ei susţin că nu împiedică nici contaminarea, nici posibilitatea de a transmite boala, ci doar te ajută, eventual, să faci o formă mai uşoară! Şi tot ei spun că trebuie să porţi în continuare mască şi să respecţi o distanţare socială absurdă!

Nu, mulţumesc!

Lasa un raspuns