Corpul de control al premierului a decis: la Spitalul de Pediatrie din Pitesti exista probleme de ordin administrativ!

0
296

spitalul_de_pediatrie_pitestiIn cadrul spitalului de Pediatrie din Pitesti s-au descoperit anumite probleme de ordin administrativ, lucrul si mai interesant este ca in ciuda faptului ca nu au fost efectuate analize, unitatea a raportat ca incepand din ianuarie 2015 si pana in februarie 2016 nu au existat infectii nosocominale in spital. La aceasta concluzie a ajuns Corpul de control al premierului in legatura cu situatia copiilor cu afectiuni grave care au fost tranferati in Bucuresti la Spitalul “Marie Curie”.

In perioada 18-26 februarie, Corpul de control al prim-ministrului a cercetat situatia copiilor diagnosticati cu sindromul hemolitic-uremic, transferati din cadrul Spitalului de Pediatrie din Pitesti, in Capitala, la spitalul “Marie Curie”.

“Spitalul de Pediatrie Pitesti nu a avut incadrat un medic epidemiolog care sa coordoneze activitatea Serviciului de Supraveghere si Control al infectiilor nosocomiale. In perioada 1.01.2015 — 16.02.2016, reprezentantii Spitalului de Pediatrie Pitesti au consemnat in Registrul de infectii nosocomiale, lunar, faptul ca nu a fost identificata nicio infectie nosocomiala, desi in perioada de referintă au fost recoltate probe de autocontrol doar in trei zile, respectiv in lunile februarie si martie 2015, și intr-o zi din luna februarie 2016, dupa internarea mai multor copii cu afectiuni si dupa decesul a trei dintre acestia”, potrivit Corpului de control al prim-ministrului.

Cercetarea acestui caz va continua pana in momentul in care vor fi stranse toate informatiile necesare formularii unor “concluzii fundamentale” referitoare la tratamentul medical oferit copiilor transferati de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti la spitalul “Marie Curie” din Bucuresti, dar si detaliile privind modul in care entitatile publice au efectuat ancheta si au investigat cauzele imbolnavirii celor mici.

Aceasta verificare va fi realizata in colaborare cu Corpul de control al ministrului Sanatatii si va avea drept tel elucidarea urmatoarelor aspecte: ce masuri au fost luate de catre personalul medical atat din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitesti cat si de angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, privind cazurile copiior diagnosticati cu patologie digestiva; care au fost cauzele producerii acestor patologii digestive dar si cauzele mortii copiilor transferati din judetul Arges la spitalul “Marie Curie” si nu in ultimul rand, se doreste aflarea existentei unor infectii nosocominale la spitalele din judetul Arges.

Conform Corpului de control al premierului in zilele de 24 si 25 februarie au mai fost internati la Spitalul “Marie Curie” alti patru copii, cu varste intre 4 luni si un an si patru luni, care prezentau afectiuni severe la nivelul aparatului digestiv. In aceste cazuri a fost efectuat rapid testul de Escherichia Coli enterohemoragic verotoxina 1 si 2, rezultatul fiind pozitiv pentru toti copiii.

Vineri, 26 februarie la Spitalul “Marie Curie”, numarul copiilor internati era de noua, sase erau la Nefrologie, unul la Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva si doi la Gastroenterologie.

 

Lasa un raspuns