Corin Boian la puşcărie!

0
1100

Corin Boian fotoO vorbă din popor zice: „Spune-mi cu cine umbli ca să-ţi spun cine eşti!”. Mergând pe această logică, faptul că a fost asociat cu Valentin Vişoiu ar fi de ajuns pentru oricine ca să-l considere pe afaceristul Corin Boian o ruşine pentru mediul de afaceri. Şi zău că nu s-ar înşela deloc!
Corin Boian patronează mai multe societăţi comerciale, dintre care cea mai cunoscută este SC Kranz Eurocenter SRL, o companie de construcţii implicată în numeroase scandaluri în ultimii ani.
Din motive pe care nu le-am înţeles niciodată, acest individ cu nume de piţiponc a pozat mereu în vestală. În curvă virgină. A făcut pe inocentul. Pe nevinovatul. Pe omul de afaceri onest, rătăcit într-o lume de tâlhari şi prăduitori. S-a prezentat ca martor în procesul lui Constantin Nicolescu (dosarul Podul Căteasca!) scherlăind în faţa instanţei cum a pierdut el lucrarea pentru că a dat Dobre de la „Zeus” şpagă, deşi oferta lui, a megaconstructorului Corin, era mult mai bună, mai ieftină şi mai aproape de perfecţiune. Uitate erau vremurile în care nu s-ar mai fi spălat o lună pe mână dacă i-ar fi strâns-o Nicolescu, momentele în care îşi trimitea jurnaliştii să pupe-n fund tot PSD-ul (da, penibilul acesta a deţinut, la un moment dat, un jeg de ziar, „Ziarul de Azi”, iar apoi o adevărată latrină de presă, „Societatea argeşeană”!).
Am spus-o încă de-atunci, ce a făcut piţiponcul este odios. Să fii turnător, să minţi doar pentru că n-ai putut tu să pui labele pe bănuţi e scârbos. Să te răzbuni abject pe un om la care făceai anticameră slugarnic e dovada unui caracter putred.
„Ziarul de Argeş” a scris atunci că martorul Corin Boian nu trebuie luat în seamă, pentru că nu prezintă credibilitate. Nu, nu-l apăram pe Constantin Nicolescu. Ci doar contestam şuvoiul de venin vomitat în instanţă de un om care, la rândul său, a supus legislaţia penală la perversiuni multiple.
Cine credeţi că a avut dreptate? Vă prezentăm un scurt extras dintr-unul dintre dosarele Elenei Udrea, dosar întocmit de acelaşi DNA în faţa căruia Corin Boian a mâncat rahat (turcesc, evident!) în dosarul Podul Căteasca:
În cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut şi a primit de la inculpatul Gărdean Adrian, pentru sine şi pentru altul, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp. Astfel, la data de 7 februarie 2011, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Gărdean Adrian ca din sumele primite de la minister să facă mai multe «sponsorizări», transmiţându-i că trebuie să discute detaliile cu Nastasia Gheorghe, secretarul general al ministerului. Ulterior, Udrea Elena Gabriela i-a cerut lui Nastasia Gheorghe să-i comunice lui Gărdean Adrian că suma solicitată este în cuantum de 10% din valoarea plăţilor efectuate şi care urmau să fie efectuate în cursul anului 2011. (…) În data de 06.10.2011, Gărdean Adrian a remis suma de 900.000 euro în numerar lui Nastasia Gheorghe, în contul încasărilor care urmau să fie realizate de SC Termogaz Company SA şi de SC Kranz Eurocenter SRL din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului”.
Da, ştiu. Nu sunt lucruri noi. Sunt chestiuni deja de notorietate, prezentate şi răsprezentate în mass-media. Întrebarea este CE CAUTĂ CORIN BOIAN ÎN LIBERTATE? OK, a colaborat cu anchetatorii în dosarul Elenei Udrea (a se citi a turnat din nou! PTIU!), poate că merită o reducere de pedeapsă. Dar la puşcărie trebuie să intre, pentru că aşa e drept. Dai mită? Faci închisoare!
Aşadar, atenţie, DNA, atenţie! Cereţi-l la puşcărie pe Corin Boian! Doar aşa argeşenii vor avea sentimentul că vreţi să faceţi dreptate cu adevărat, nu doar măcel într-un anume segment al clasei politice.
Promitem să revenim, periodic. Pentru că noi credem CĂ COrin rimează cu puşcărie. OK, bine, nu rimează, dar se potriveşte!
D.M.D.

Lasa un raspuns