Corb la corb nu-şi scoate ochii! Şefii din Ministerul Educaţiei Naţionale sunt idioţi cu diplome: susţin că grangurii Universităţii din Piteşti ar trebui să se ancheteze singuri pentru abuzurile pe care le comit!

0
150

După cum se ştie deja, am reclamat la Ministerul Educaţiei Naţionale o serie de încălcări flagrante ale legii educaţiei naţionale şi ale statutului cadrului didactic, precum şi mai multe potenţiale infracţiuni comise sub cupola Universităţii din Piteşti. Toate comise de sau în legătură cu Mircea Bărbuceanu, şeful Sindicatului Liber al UPIT!

Nu-mi spuneţi că MEN nu investighează infracţiuni, pentru că greşiţi. Orice autoritate publică poate face o anchetă internă, urmând ca orice infracţiune pe care o descoperă să fie semnalată organelor abilitate ale statului.

Evident că am sesizat noi (şi) DNA Serviciul Teritorial Piteşti în legătură cu o serie de posibile fapte de corupţie ce ne-au fost semnalate de sursele noastre din UPIT, dar Ministerul Educaţiei Naţionale, prin corpul său de control, poate face verificări temeinice şi are acces la documente şi informaţii.

Din păcate pentru cei care au aşteptat cu interes soluţionarea demersului nostru legitim, Direcţia Generală Inspecţie şi Control a Ministerului Educaţiei Naţionale ne-a răspuns că lor li se bârlăre la maximum de tot ce se întâmplă la UPIT. Aş fi scris că îi doare în CUR, dar suntem prea delicaţi să facem asta!

Evident că n-au răspuns în termenii ăştia, ci s-au ascuns după pretexte infantile şi justificări penibile:

„(…) Referitor la aspectele prezentate în memoriu MEN nu are competenţe şi nu poate interveni în soluţionarea acestei solicitări a dumneavoastră, deoarece aceasta cade, în exclusivitate, în sarcina Universităţii din Piteşti care, în baza legislaţiei specifice în vigoare şi a regulamentelor/metodologiilor interne, are toate instrumentele şi modalităţile de soluţionare a acestor aspecte şi se poate autosesiza prin comisiile pe care le are la dispoziţie: Comisia de Etică, Comisiile de Specialitate de la nivelul Senatului etc.”. După care ne-au băgat cu copy-paste vreo patru articole din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, articole care au legătură cu cele sesizate de noi cum are Băiculeştiul cu New York City!

Directorul Ion Trămîndan şi inspectorul Ion Călin, semnatarii răspunsului, sunt dovada vie a onanismului bugetar practicat în ministere în Guvernul Viorica Dăncilă!

Cum dracului să fie de competenţa UPIT cele semnalate dacă noi îi acuzăm că încalcă legea tocmai pe şefii UPIT?

Şi apoi, cum dracului să spui că boşii UPIT trebuiau să se autosesizeze din moment ce îi informam pe cei de la MEN că i-am sesizat noi pe cei de la UPIT, dar aceştia au muşamalizat tot dosarul Mircea Bărbuceanu, sub semnătura ex-rectorului Sebastian Pîrlac, preşedintele Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din cadrul Universităţii din Piteşti?

Cât despre faptul că oficialii ministerului ne indicau, plini de inteligenţă, Comisia de Deontologie a UPIT drept for care ne-ar fi rezolvat problema, asta dovedeşte că sunt de-a dreptul nesimţiţi şi nici n-au citit cum trebuie memoriul! În cuprinsul acestuia le explicam clar că tocmai această comisie şi-a dovedit impotenţa totală acoperind toate scandalurile provocate de Mircea Bărbuceanu, ca şi potenţialele fapte de corupţie recunoscute de acesta (noi chiar anexasem şi răspunsul inept al forului în copie alăturată memoriului!).

Ideea este că nu pot ei muşamaliza cât putem noi dezvălui! Motiv pentru care… vom reveni!

Bărbuceanu, nici nu ştii cât de şomer începi să fii! Şi poate mai mult decât atât!

D.M.D.

Lasa un raspuns