Corb la corb nu-şi scoate ochii: Prefectul Emilian Dragnea a refuzat să-l ancheteze pe Armand Chiriloiu pentru transferurile ilegale de pădure de la Rădăuţi la Vidraru pentru că şi el, omul Guvernului, îşi transferase 2.600 de metri pătraţi de pădure de la Mozăceni tot la Vidraru!!!

0
328

Ştiu, v-am promis amănunte picante despre balamucul de la Direcţia Silvică Argeş şi despre bătăile lui Armand Chiriloiu cu angajaţii şi cu diverşi oameni de afaceri care se ocupă cu exploatarea lemnului. O lăsăm pe mâine, pentru că astăzi avem de publicat ceva mult, mult mai tare!

După cum se ştie, la sesizarea noastră, Garda Forestieră Ploieşti efectuează în aceste zile un control la Direcţia Silvică Argeş. Cum o parte dintre aspectele semnalate excedau competenţele gărzii, sesizarea a fost trimisă de conducerea acesteia şi Prefecturii Argeş şi ROMSILVA.

La ROMSILVA, lucrurile sunt clare. Şi inspectorii regiei se află în control la Direcţia Silvică Argeş, unde s-au semnalat nereguli grave. Concluziile controlului vor fi făcute publice imediat ce verificarea se va finaliza. Dacă îl vor acoperi din nou pe Armand Chiriloiu, aşa cum a făcut-o de nenumărate ori până acum inginerul silvic Georgescu Valerică, vom reclama acest lucru organelor abilitate. Până la urmă legea şi bunul-simţ tot vor fi reinstalate sub acoperişul DS Argeş, indiferent de presiunile susţinătorilor directorului Chiriloiu.

Problema gravă a apărut însă la Prefectura Argeş. Prefectul Emilian Dragnea „a rezolvat” situaţia pe loc, refuzând să primească şi să analizeze sesizarea, invocând faptul că totul este de competenţa ROMSILVA. De fapt, reacţia prefectului a intervenit atunci când a văzut că Armand şi Alina Chiriloiu erau acuzaţi, printre altele, de implicare în transferul unor suprafeţe de pădure din Rădăuţi (adică de la dracu-n praznic!) în raza Ocolului Silvic Vidraru (locul unde pădurea este de 100 de ori mai scumpă!).

Şi totuşi, ne-am întrebat: de ce nu vrea prefectul Emilian Dragnea, de la PSD, omul Guvernului în teritoriu, să investigheze aceste restituiri de suprafeţe forestiere făcute cu încălcarea legii? Ca să ne lămurim ne-am luat libertatea să-l verificăm pe Emilian Dragnea pentru a vedea ce episod întunecat din trecutul său îl face să nu dorească deloc să aibă de-a face cu restituiri de pădure pe alte amplasamente decât cele unde a existat iniţial?

Ei bine, corb la corb nu-şi scoate ochii! Prefectul PSD Emilian Dragnea a beneficiat chiar el de o reconstituire a dreptului de proprietate prin aceeaşi manevră abjectă, în sensul că a fost validat cu 2.600 de metri pătraţi la Arefu, în zona Ocolului Silvic Vidraru, pădurea în cauză fiind teleportată cumva de la Mozăceni!

Aoleo! Păi ce-ai făcut, mă domn’ prefect?! Şi tu, Brutus?! Se terminase pădurea de la Mozăceni (în cazul tău şi al altor potentaţi PSD!) şi trebuia musai să primiţi alta la Arefu-Vidraru?

Deci ne-am lămurit şi cu prefectul Emilian Dragnea.

Revenim mâine!

D.M.D.

P.S. Dacă prefectul Dragnea şi senatorul Valeca îl vor proteja în continuare pe Armand Chiriloiu, vor pleca din funcţii împreună. Pe noi nu ne deranjează deloc!

Lasa un raspuns