Corb la corb nu-și scoate ochii: Conducerea Universității blochează orice tentativă de anchetă în cazul Bărbuceanu

0
129

Am revenit din concediu și, după cum mă așteptam, am observat că nu s-a schimbat nimic în atitudinea celor de la Universitatea din Pitești vizavi de cazul șefului Sindicatului Liber al UPIT, lect. univ. dr. Mircea Bărbuceanu.

Așa stând lucrurile, o să abandonăm complet încercarea de a-i asocia pe șefii Universității demersului nostru legitim de a asigura studenților un corp profesoral de elită, din care să nu facă parte persoane care și-au alergat fratele cu toporul și nici suferinzi de boli psihice aflați sub tratament.

Vom face apel la actualii, dar mai ales la viitorii studenți, pentru a le explica de ce ar trebui să se gândească de două ori înainte de a opta pentru o universitate care menține în rândul profesorilor un personaj bizar, care se pretinde inventator, deși de două ori, dintre care o dată chiar în fața instanței, n-a fost capabil să spună nici măcar numele pretinsei lui invenții (avem stenograma procesului, pe care am și publicat-o pe site!). Este anormal să menții la catedră un individ care îl face analfabet și plagiator pe ex. rectorul Sebastian Pîrlac, care îl acoperă cu injurii pe alți doi foști rectori, Gheorghe Barbu și Ionel Didea, fără a aduce nici o probă în sprijinul acuzațiilor aduse, care spune despre o colegă, conferențiar universitar doctor că „este Laurette Borfet și dă din craci la bară” etc.

În contextul actualei penurii de studenți, fenomen care afectează chiar și universitățile mari, de prestigiu din centrele universitare de tradiție: București, Iași, Cluj etc., încăpățânarea, ca să nu spunem lașitatea, celor care conduc astăzi Universitatea din Pitești va fi dramatic sancționată de cei care se pregătesc să treacă pragul unor instituții de învățământ superior în această toamnă! Personal, anticipez o reducere cu 15% a numărului de studenți care vor alege UPIT în 2019 față de cei care au făcut-o în 2018. Dar despre asta vom discuta în toamnă.

În ceea ce-l privește pe dl. Sebastian Pîrlac, actualul președinte al Comisiei de Etică și deontologie universitară a UPIT, îl anunțăm că, împreună cu distinșii săi colegi, va avea de explicat procurorilor de ce nu a semnalat Parchetului povestea celor 10.000 de euro sponsorizare de la magnatul Gigi Axinte. Da, banii pe care lect. univ. dr. … inventator Mircea Bărbuceanu pretinde că au fost dați de afacerist ca sponsorizare, dar pe care dl. Pîrlac susține categoric că nimeni din UPIT nu i-a primit! Păi cum așa? Suma merită un dosar penal, mai ales că este similară celei pentru care Oficiul Pentru Prevenirea Spălării Banilor demarează o investigație în cazul în care sunt depuși la o bancă…

D.M.D.

Lasa un raspuns