Controlul Camerei de Conturi Argeş la Direcţia Silvică a fost îndulcit de Nicu Marcu, fost director economic al ROMSILVA, ajuns omul de încredere al lui Ilie Sîrbu din conducerea Curţii de Conturi a României!

0
226

Am rămas dator cu o poveste interesantă care va lămuri oarecum de ce nu pică Armand Chiriloiu din funcţia de jupân al Direcţiei Silvice Argeş, deşi motive pentru alungarea lui ruşinoasă ar fi cu ghiotura.

Anul trecut, inspectorii Camerei de Conturi Argeş au efectuat controlul aferent anului 2017 la Direcţia Silvică Argeş. Ei bine, au găsit prăpăd. Atât de rău au stat lucrurile încât oamenii nu au putut închide ochii, indiferent cât li s-a sugerat că s-ar putea… mişca din urechi. Raportul de control nu a fost încheiat pe loc totuşi, fiindcă li s-a spus că ăştia de la D.S. Argeş au pile grele pe la ei prin instituţie, în frunte cu jigodia penală Ilie Sîrbu, ajuns de ani buni vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Nu iese fum fără foc! Imediat după control, inspectorii au fost convocaţi la Bucureşti. Nu i-a primit Ilie Sîrbu, ci omul de bază al acestuia, Nicu Marcu, ditamai consilierul la Curtea de Conturi a României.

Cine este totuşi Nicu Marcu? Omul a fost pus, în 2005, director economic la Regia Naţională a Pădurilor Romsilva de fostul ministru al Agriculturii şi Pădurilor de la acea vreme, Gheorghe Flutur. La Romsilva, Nicu Marcu a acordat ilegal o serie de premii şi bonusuri financiare foarte mari pentru o serie de protejaţi ai săi. Dosarul a fost însă muşamalizat de către omul lui Flutur din fruntea regiei, Simion Maftei. Imediat după această inginerie, Nicu Marcu a zburat la Loteria Română, după care o perioadă a fost consilierul lui Ilie Sîrbu la Ministerul Agriculturii. Ulterior, în guvernarea Boc, el a mai fost secretar general al ANAF şi secretar general adjunct la Ministerul Mediului.

După cum se vede, Marcu a fost omul tuturor. A rămas însă în siajul lui Ilie Sîrbu.

Revenind la inspectorii chemaţi la Bucureşti după controlul de la DS Argeş, aceştia au fost prelucraţi de Nicu Marcu într-un mare fel. Li s-a spus că nu pot scrie în raport tot ce au găsit dacă nu vor probleme mari de tot. Şi dacă, fireşte, mai vor să lucreze la Camera de Conturi Argeş.

Până la urmă s-a făcut un compromis. Raportul n-a putut fi făcut integral cum dorea consilierul Marcu, pentru că inspectorii au vrut să se acopere şi ei cumva, dar a fost îndulcit cât s-a putut. Oricum, lucrurile cu adevărat grave descoperite au cam zburat din raport, în timp ce conducerea DS Argeş a primit termen de rezolvare a neregulilor. Termen pe care l-a ignorat total.

Cum s-ar putea lămuri lucrurile? Foarte simplu. Procurorii DNA ar putea să-i audieze ca martori pe inspectorii care au efectuat verificarea de la Direcţia Silvică Argeş, oferindu-le o înţelegere dacă vor colabora. O vor face! Oamenii sunt furioşi pe don Armando şi pe protectorii acestuia!

Vom reveni!

D.M.D.

Lasa un raspuns