Ziarul de Arges

Constantin Toma, președintele executiv al Asociației Municipiilor din România și cel mai votat primar de municipiu din România, cu un procent de 78% la alegerile din 2020, este categoric: : „Pădurea-parc e singura şansă de a salva Trivalea”!

Hai ca să punem odată punct controversei idioate declanșate de eternul frustrat Mihai Coteț, șeful PNL Pitești, pe tema Pădurii Trivale!

Nimeni în afară de Coteț și atârnătorii lui (adică cei care depind de el, politic, financiar etc.) nu susține o aberație ca transformarea Pădurii Trivale într-o arie protejată!

Arie protejată înseamnă restricții multiple, inclusiv de acces pentru piteșteni. Înseamnă posibilitatea, de fapt probabilitatea extremă, a unor abuzuri împotriva piteștenilor (amenzi uriașe, dosare penale etc.) comise de forțele de ordine publică din cauza legislației foarte stricte. Pădurea Trivale este o pădure urbană, nu este o deltă, un masiv muntos împădurit etc., care să se preteze transformării într-o arie protejată, cu acces ultrarestricționat.

,,Jurnal de Argeș” l-a intervievat săptămâna aceasta pe Constantin Toma, primarul de Buzău. Edilul, care a trecut exact prin ce trece primarul Gentea la Piteşti a fost categoric:  „Pădurea-parc e singura şansă de a salva Trivalea”!

Pentru cine nu știe, Constantin Toma este președinte executiv al Asociației Municipiilor din România și cel mai votat primar de municipiu din România, cu un procent de 78% la alegerile din 2020. A salvat 178 ha din pădurea Crâng din Buzău, aducându-le în proprietatea primăriei și transformându-le în pădure-parc!

Chiar și liberali cu notorietate, ca Narcis Sofianu, consilier județean, și doctorul Tiberiu Irimia, consilier municipal, susțin că Trivale nu poate fi decât pădure parc, în nici un caz arie protejată, cum ar vrea Mihai Coteț, afaceristul pus de Alina Gorghiu șef la PNL Pitești (După ce, inițial, pierduse lamentabil alegerile în fața actualului viceprimar al Piteștiului, Gelu Tofan!)

Ca să fie clar, pentru municipiul Pitești, pentru piteșteni, ca de altfel pentru toți argeșenii, singura soluție viabilă pentru Pădurea Trivale este transformarea ei într-o pădure parc!

D.M.D.

Exit mobile version