Consiliul Local a aprobat în unanimitate concesionarea terenului pentru pasarela care va uni Tudor Vladimirescu cu zona Prundu!

0
164

Iată că, după cum anticipam, sfârşitul anului aduce veşti bune pentru piteşteni în general şi pentru locuitorii cartierului Tudor Vladimirescu în special. Pe 26 noiembrie, Consiliul Local Piteşti a aprobat în unanimitate concesionarea terenului pe care se va construi pasarela care va uni cartierul Tudor Vladimirescu cu zona Prundu-Fraţii Goleşti.

Este vorba despre o investiţie pe care o va realiza pentru piteşteni investitorul Prime Kapital, companie care va ridica în Tudor Vladimirescu, în zona fabricii Metabet, un mall şi un complex imobiliar rezidenţial. Este vorba despre o investiţie de 80 de milioane de euro, cea mai mare investiţie privată din istoria municipiului!

Primarul Cornel Ionică a ţinut să le mulţumească public consilierilor municipali „care, de fiecare dată când a fost vorba de un proiect benefic pentru comunitate, au trecut peste partide şi doctrine şi au votat în interesul municipiului şi al piteştenilor”.

Edilul a precizat că în aceste zile se lucrează la documentaţia necesară concesionării celor 1.100 mp necesari pentru construcţia pasarelei rutiere, domnia sa evidenţiind faptul că pasarela era o necesitate pentru locuitorii cartierului Tudor Vladimirescu, dar municipalitatea nu a dispus de banii necesari pentru o astfel de investiţie. Acum, prin faptul că Prime Kapital va investi 10 milioane de euro în construcţia pasarelei, care va trece ulterior în proprietatea Primăriei Piteşti, se va rezolva cu bani privaţi o prioritate a urbei.

Primarul Cornel Ionică a mai ţinut să precizeze, mai ales pentru cei care locuiesc în Tudor Vladimirescu, că accesul pe pasarela rutieră nu va fi permis pentru niciun fel de transport agabaritic şi nici pentru TIR-uri, basculante etc. Pe pasarelă vor avea acces doar mijloacele de transport în comun şi autoturismele, în timp ce traficul greu va fi deviat pe centură!

Lasa un raspuns