Consiliul Judeţean Argeş susţine dezvoltarea satului argeşean – Bălileşti 2019

0
160
  • Grădiniţă cu program prelungit construită din temelii în comuna Bălilești;
  • Reţea de alimentare cu apă şi sistem centralizat de canalizare în comuna Bălilești;
  • Consiliul Judeţean Argeş a investit în reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ; în comuna Bălilești toate şcolile au toaletele în interior şi apă curentă;
  • Consiliul Judeţean Argeş a investit în infrastructura reţelei de apă potabilă şi canalizare, alocând bani pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Bălilești;
  • Prin programul guvernamental PNDL II se execută lucrări pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului centralizat de canalizare în comuna Bălilești; tot prin PNDL II se află în lucru construirea grădiniţei cu program prelungit din satul Bălilești.

Învăţământul, sănătatea şi infrastructura sunt priorităţile acestui mandat al conducerii Consiliului Judeţean Argeş. Anul 2019 reprezintă anul implementării şi execuţiei proiectelor, asta după ce, din 2016 până în prezent, au fost alocate de la Consiliul Judeţean Argeş către comunităţile locale sume importante pentru realizarea acestora. Tocmai de aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Dan Manu, vicepreşedintele Ion Mînzînă şi administratorul judeţului Maria Dinu au demarat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul lucrărilor, unele aflate în execuţie, altele fiind deja încheiate. După Cetăţeni, Lereşti, Berevoeşti şi Aninoasa, următoarea localitate vizitată a fost comuna Bălilești. Aici, Consiliul Judeţean Argeş a investit în infrastructura şcolară, alocând bani pentru reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ. Astfel, în acest moment, toate şcolile din Bălilești au toaletele în interior. Din bugetul judeţean s-au alocat bani pentru amenajarea grupurilor sanitare la Şcoala Gimnazială Poieniţa şi la Şcoala Gimnazială Bălilești. De asemenea, s-au alocat fonduri pentru împrejmuirea şi amenajarea curţii de la Şcoala Gimnazială Poieniţa, precum şi pentru refacerea acoperişului şi instalarea termosistemului la Şcoala Gimnazială Bălilești. Totodată, Consiliul Judeţean Argeş a cofinanţat construirea Grădiniţei cu program prelungit în satul Bălilești, un proiect implementat prin programul guvernamental PNDL II, care în prezent se află în execuţie.

În comuna Bălilești este implementat prin PNDL II, dar şi prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean Argeş, un proiect de maximă importanţă pentru comunitate. Este vorba despre „Extinderea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea sistemului centralizat de canalizare”.

Nu întâmplător ne aflăm astăzi în această zonă, comuna Bălilești fiind printre primele localităţi care beneficiază de cele mai importante investiţii privind sistemul de apă şi canalizare, lucrările fiind în diferite stadii de execuţie. Am vizitat grupurile sanitare din şcoli şi creşe, pe raza comunei toate unităţile de învăţământ fiind în standarde, cu toaletele în interior. De asemenea, dispensarul din localitate este funcţional şi asigură serviciile medicale necesare. Totodată am vizitat cele două staţii de pompare cu puţuri de mare adâncime, 200 mc fiecare. Am vizitat sistemul de canalizare, care se întinde pe cele două flancuri, pe stânga şi pe dreapta Râului Bratia, colectarea făcându-se de la intrarea în comuna Bălilești, prin satul Poieniţa, şi până în satul Băjești. Aşa cum am transmis de la începutul mandatului, noi, cei de la Consiliul Judeţean, formăm o echipă nu numai pentru Bălilești, ci pentru toate localităţile din Argeş. Le adresez mulţumiri domnului primar Turturică şi Consiliului Local pentru implicarea de care au dat dovadă în vederea realizării acestor investiţii, înţelegând astfel care sunt priorităţile” – Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

????????????????????????????????????

La rândul său, primarul Victor Cătălin Turturică i-a mulţumit pentru sprijin şi implicare preşedintelui Consiliului Judeţean Dan Manu: „Eu sunt la primul mandat şi am găsit în dumneavoastră un prieten şi un om care întotdeauna m-a ajutat. Anul trecut am avut sprijin şi la finanţare, dar şi la cofinanţare. Sper ca şi anul acesta să beneficiez de sprijin la cheltuielile neeligibile, astfel încât proiectele care au prins viaţă să poată fi finalizate” – Victor Cătălin Turturică, primarul comunei Bălilești.

Lasa un raspuns