Consilierul Narcis Sofianu a vorbit din nou ca să nu tacă, dovedindu-se incapabil să renunţe la invective prosteşti şi la politica declaraţiilor de mahala!

0
222

De ani de zile, primarul Cornel Ionică este ţinta atacurilor unui liberal bucălat şi cu gura mare. Îl cheamă Narcis Sofianu şi singurul lui atu este faptul că are un frate foarte bogat pe undeva pe la Vâlcea.

Pe vremuri, fraţii Sofianu au încasat câteva milioane de euro de la Termoficarea lui Tudor Pendiuc, printr-o operaţiune jegoasă pe care presa argeşeană a prezentat-o critic la vremea respectivă. Am amintit asta ca să nu cumva să creadă cineva că avem de-a face cu un bun samaritean, obsedat de cheltuirea judicioasă a banului public.

La ultimele alegeri locale, Narcis Sofianu a candidat din partea PNL pentru funcţia de primar al Piteştiului, reuşind un scor mai mic decât înălţimea, calculată în decimetri, a şefului său de partid, Adrian Miuțescu. Au râs de el şi cei de la tineretul liberal, care l-au sfătuit să participe mai degrabă la un concurs de sumo decât la o confruntare electorală, pe care ar pierde-o şi dacă ar candida singur!

Narcis Sofianu mai vrea o dată. Lui îi place postura de candidat, căci s-a convins deja că primar nu va ajunge niciodată. Aşa că face circ la conferinţele de presă, fericit că va fi preluat de acei jurnalişti bătuţi în cap, care nu sunt în stare să-şi facă singuri articole de interes şi preferă să preia declaraţiile aiuritoare ale unui papagal politic ca ăsta.

Ce-a spus Narcis Sofianu? Numai chestii de mahala: că primarul Piteștiului nu este în toate capacităţile psihice, că PSD este un partid de doi bani, că sportul argeşean este condus clientelar etc. Şi fiindcă i s-a părut lui că e o pâine electorală de mâncat pe povestea cu creşele şi grădiniţele la care n-ar fi locuri suficiente, a înjurat şi pe acest subiect!

Pe bună dreptate, primarul Cornel Ionică i-a replicat că el, Sofianu, este un individ care nu a lăsat nimic în urma lui, în afara unor trăncăneli inepte. I-a mai transmis că el, edilul, îşi face permanent analizele, pentru că aşa îi cere legea, şi este perfect sănătos. Singurul cu lipsuri, la capitolul bun-simţ şi educaţie, este chiar Narcis Sofianu, care a transformat politica într-o bălăcăreală de mahala, în care el înjură şi jigneşte permanent, iar ceilalţi ar trebui să-l suporte. Ei, uite că s-a plictisit PSD să-l lase să trăncănească nepedepsit pe Bulache de la Vâlcea!

Ca să nu rămână totuşi derutaţi cei care-l ascultă pe Sofianu, lucrurile sunt simple: capacitatea totală a celor 11 creşe din municipiul Piteşti este de 540 de locuri. Au fost solicitări peste capacitatea existentă, motiv pentru care s-au mai înfiinţat 20 de locuri în cadrul creşei Smeurei. Mai există ceva solicitări, aproximativ 20 la număr, dar Primăria va înfiinţa în foarte scurt timp noi grupe cu 40 de locuri. Aşadar, vor fi mai multe locuri decât este nevoie.

În ceea ce priveşte grădiniţele din municipiul Piteşti, aici lucrurile stau astfel: există 14 grădiniţe cu 4.029 preşcolari înscrişi, activitatea din grădiniţe fiind coordonată de ISJ Argeş. Nu există, evident, niciun fel de probleme.

D.M.D.

Lasa un raspuns