Consilier local, traseist politic şi baron local: Rucăreanul Surdu Gheorghe este proprietarul unui imperiu construit pe lângă lege, fără autorizaţii de construcţie şi fără impozite şi taxe la buget!

1
438

Am auzit cu toţii până la saturaţie în anii dictaturii turnătorului Traian Băsescu Petrov vorbindu-se despre baroni locali. Cum că ei fac şi desfac totul în zonele unde activează, că nimic nu-i atinge şi supravieţuiesc oricărei schimbări de regim.

Paradoxal, adevăraţii baroni locali n-au fost niciodată parlamentarii, preşedinţii de consilii judeţene şi primarii, cu excepţiile de rigoare.

Puterea financiară adevărată le-a aparţinut întotdeauna, din umbră, marilor deţinători de capitaluri care pur şi simplu au ignorat constant şi la vedere toate legile statului român. Dacă politicienii au nevoie de imagine, au şefi care-i pot scoate de pe liste, au vizibilitate naţională care-i transformă, la o adică, în ţinte ale opiniei publice şi, ulterior, ale organelor abilitate ale statului, milionarii din umbră sunt cei care beneficiază de protecţia reală a tuturor, pentru că ei nu apar aproape niciodată în ziare şi la TV.

Am documentat zilele acestea un astfel de caz, la Rucăr. Este vorba despre un consilier local pe nume Surdu Gheorghe. Afilierea lui politică este greu de precizat. Momentan pretinde că este independent. Probabil până se prinde cum stau lucrurile şi cine are mai multe şanse să câştige alegerile! Pentru că omul este un simbol al traseismului politic: a fost în PSD, apoi în PDL, PNL. Ubi bene ibi patria este doctrina lui politică şi zău că nu pare să-i pese!

Afaceristul Surdu Gheorghe face parte din Consiliul Local Rucăr de 20 de ani. Este un exemplu pentru comunitate, în sensul că rucărenii NU TREBUIE să-i urmeze exemplul!

Personajul are, printre alte proprietăţi, o suprafaţă de 2 hectare de teren intravilan la Rucăr. Teren pe care, de-a lungul anilor, a construit o vilă, un restaurant, o sală de evenimente pentru 700-800 de persoane, un PECO, o povarnă, un sediu de firmă, mai multe hale de producţie.

Afaceristul nu are autorizaţie de construcţie pe nimic, cu excepţia staţiei PECO, dar care nu are autorizaţie de funcţionare! Deci nu plăteşte impozite, pentru că, nu-i aşa, de-asta este baron de Rucăr!

În zecile de ani de când face afaceri în afara legii, Surdu Gheorghe a făcut o avere impresionantă. Restaurantul este construit prin 2008, sala de evenimente prin 2012 etc. Perioadă în care nimeni dintre cei plătiţi de statul român să impună respectarea legii nu l-a deranjat! Spre deosebire de mici comercianţi din Rucăr care sunt călcaţi anual de nenumărate controale şi verificări! Şi evident, amendaţi din orice, că la buget este foame de bani!

Publicăm astăzi câteva fotografii ca să vedeţi dimensiunea imperiului construit pe lângă lege de afaceristul rucărean Surdu Gheorghe. Este ceva colosal!

Până revenim cu informaţii serioase mai facem două precizări.

Unu: în buna tradiţie românească, rucăreanul, oricât de bogat este, tot aruncă gunoiul peste gard, că doar n-o plăti pentru ridicarea lui ca orice fraier de rând. Şi doi: singura maşină din parcare îi aparţine fostului primar Dumitru Ghica, zis Titi Flocea, lucru care lămureşte cumva cum a pornit şi cine a protejat imperiul rucăreanului construit fără autorizaţii şi fără plăţi la buget!

D.M.D.

1 Comentariu

Lasa un raspuns