Conservele de ton, un pericol pentru sănătate

0
282

Conservele de ton sunt un adevărat pericol pentru sănătate. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialiștii de la Universitatea Binghamton, din New York, SUA, relatează Daily Mail.

Aceștia susțin că, pentru a produce conservele, se folosește zinc, deși producătorii se apără spunând că o fac doar pentru proprietățile sale antimicrobiene, care contribuie la prelungirea duratei de viață a produselor.

În urma cercetărilor efectuate, cercetătorii au descoperit că tonul la conservă conţine cea mai mare cantitate de zinc, fiind de 100 de ori mai mult decât cantitatea considerată a fi sigură pentru organismul uman, ceea ce ar putea cauza disfuncții la nivelul intestinului.

Excesul de zinc se depune pe pereții intestinului și dereglează funcția acestuia de absorbție a nutrienților. În schimb, crește riscul ca toxinele să ajungă mult mai ușor în sânge, scrie unica.md.

Excesul de aport de zinc poate conduce la convulsii, febră, vărsături și leșin.

Totodată, un studiu realizat în 2017 de Asociația Pro Consumatori (APC) România a relevat faptul că una din două conserve de ton este contaminată cu Cesiu 137! Mai multe informații despre rezultatele acestui studiu puteți citi aici.

Lasa un raspuns