Conducerea UPIT trebuie să ne spună dacă nişte bolnavi psihic aflaţi sub tratament au dreptul să predea fără o evaluare medicală serioasă!

0
182

După cum am anunţat, i-am solicitat conducerii Universităţii din Piteşti să ne răspundă, punctual, în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, reactualizate, la următoarele întrebări:

1) Care este procedura internă aplicabilă la nivelul UPIT atunci când se află că un cadru universitar suferă de o boală psihică?

2) Au fost evaluaţi de o comisie medicală specială soţii Mircea şi Daniela Bărbuceanu după ce chiar ei au recunoscut, într-un proces public, că suferă de o boală psihică severă şi se află sub tratament de specialitate?

3) Şi-au îndeplinit soţii Bărbuceanu obligaţia legală de a-i prezenta angajatorului, UPIT, informaţiile medicale care să ateste boala psihică de care suferă şi care să-i permită conducerii instituţiei să decidă, în cunoştinţă de cauză, dacă ei se pot afla la catedră?

4) Ce decizie a luat conducerea UPIT atunci când fostul rector Gheorghe Barbu l-a acuzat public pe Mircea Bărbuceanu că şi-a alergat fratele cu toporul? A existat vreo anchetă, vreo verificare, având în vedere că un profesor, potenţial violent, putea reprezenta un pericol grav pentru studenţii săi?

Plus alte câteva întrebări care vor fi prezentate, eventual, odată cu răspunsurile.

După ce vom intra în posesia punctului de vedere al conducerii UPIT vom demara adevărata dezbatere publică. De data aceasta nu cu colegii soţilor Bărbuceanu, ci cu foştii, actualii şi mai ales viitorii studenţi ai Universităţii din Piteşti, care au tot dreptul să ştie ce fel de oameni sunt cei care, cică, îi vor forma profesional şi îi vor pregăti pentru o viitoare carieră de succes!

D.M.D.      

Lasa un raspuns