Conducerea Universităţii Piteşti are două opţiuni: fie îl dă afară disciplinar pe sindicalistul Mircea Bărbuceanu pentru zeci de abateri grave comise timp de peste 10 ani, fie alege să-l acopere şi să răspundă penal alături de el!

0
129

Conducerea Universităţii Piteşti are toate motivele să-l dea afară din învăţământ pe Mircea Bărbuceanu. Şi totuşi nu o face! Rezistă în dispreţul ei faţă de etica universitară, în refuzul ei de a semnala organelor de cercetare penală faptul că SLUP îl „mulge” acum pe afaceristul Gigi Axinte (e termenul folosit chiar de Bărbuceanu!), în tentativa ei de a bloca dosarele penale care se impun pentru faptul că Bărbuceanu a indus în eroare Senatul UPIT şi l-a determinat să aloce fonduri pentru o invenţie care, după cum singur a recunoscut, „a vizat interese ale firmei ARGECOM” etc.

În mod normal, Mircea Bărbuceanu ar trebui să aibă contractul de muncă desfăcut pe motive disciplinare de ani de zile. Ulterior ar fi trebuit să fie dat pe mâna Parchetului pentru ca o serie de potenţiale infracţiuni grave să poată fi investigate.

Personal, am încercat iniţial o abordare extrem de soft în relaţia cu conducerea UPIT. Înţeleg presiunile pe care le face acest Bărbuceanu, stilul lui agresiv şi inchizitorial, atacurile calomnioase la care s-a pretat ori de câte ori nu a avut argumente asupra ex-rectorilor Gheorghe Barbu, Ionel Didea şi Sebastian Pârlac şi asupra altor cadre universitare care au avut curajul să nu-i facă pe plac. Dar aşa nu se mai poate, pentru că batem pasul pe loc!

Vineri trimit prin poştă, cu confirmare de primire, o adresă către Rectoratul UPIT prin care voi solicita anchetarea de urgenţă a lui Mircea Bărbuceanu de către comisia de etică a universităţii (da, exact, cea condusă de senatorul Şerban Valeca) pentru injurii grave şi calomnii aduse cadrelor didactice şi tuturor conducătorilor instituţiei. De asemenea, voi solicita Rectoratului şi Senatului UPIT să sesizeze imediat organele de cercetare penală pentru faptul că au fost induse în eroare de către Bărbuceanu şi au finanţat din banii universităţii o invenţie de care avea nevoie firma ARGECOM. Mai mult, vom cere un punct de vedere oficial de la conducerea UPIT prin care să ni se spună clar dacă îşi asumă dezafectarea Casei Universitarilor (fostul Restaurant Panoramic!) şi preluarea tuturor bunurilor de-acolo de către ARGECOM cu titlu gratuit.

O să mai solicităm în această adresă să ni se spună cum se raportează conducerea universităţii la faptul că mai multe cadre didactice, constituite în Sindicatul Liber al UPIT, au acceptat o mită evidentă de la magnatul de la ARGECOM constând în oferirea unor bunuri de 250.000 de RON pentru o chirie de doar 100 de RON pe an. (Facem precizarea că persoanele care au cunoştinţă despre săvârşirea unei infracţiuni au obligaţia legală de a sesiza organele statului. Dacă nu, devine incidentă şi răspunderea lor penală!)

Plus multe şi multe alte aspecte de aceeaşi natură.

E simplu: ori vă faceţi datoria, ori deveniţi, cu toţii, parte în dosarele penale Bărbuceanu!

D.M.D.

Lasa un raspuns